özleşmesi bitecek bazı oyuncular ve kiralık isimler için kararlar büyük oranda verilirken, sezonun kalanında gösterecekleri performanslar da etkili olacak. Bazı isimler içinse karar verildi.

ONYEKURU KALMAK İSTİYOR

Nijeryalı oyuncu, Florya'dan ev tuttu ve en azından 1 sezon daha Galatasaray'da kalmak istiyor. Galatasaray'ın planı ise Onyekuru'yu öncelikle bonservisiyle birlikte almak. Monaco ile görüşmelere kısa sürede başlamak isteyen Galatasaray, Onyekuru'nun ileride yüksek bir bonservisle satılacağını da düşünüyor.

TRANSFERDE ÖNCELİK HENRY'NİN

İlk yarıdaki başarısız tablonun ardından ocak transfer dönemi için hazırladığı transfer listesinin ilk sırasına Onyekuru’nun ismini yazan teknik direktör Fatih Terim haklı çıktı. Terim’in neden Onyekuru’da ısrar ettiği, Nijeryalı futbolcunun yükselen formu ve katkısı ile anlaşılırken, sarı-kırmızılı yönetim de yaz döneminde bonservisi için 15 milyon euro verilen bir futbolcuyu 6 aylığına 750 bin euroya kiralayarak önemli bir işe imza attı. Genç yetenek ise bu süreçte Galatasaray’dan 650 bin euro kazanacak. Sarı-kırmızılılar devre arasında sıtmaya yakalanan ama hastalığın izlerini çabuk atlatan Onyekuru’yu gelecek sezon da elinde tutmak için şimdiden düğmeye bastı. Fatih Terim'in Onyekuru transferine öncelik verilmesini istediği bildirildi.

33 yaşındaki Hollandalı oyuncunun sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Donk, kariyerine Galatasaray'da devam etmek istiyor.

DONK'LA YOLA DEVAM

Fatih Terim, takımda en güvendiği isimlerin başında gelen Donk'la yola devam etmeyi düşünüyor. Yönetim de 34 yaşındaki deneyimli oyuncuya +1 yıllık yeni sözleşme önerme kararı aldı. Sezon sonunda Selçuk İnan'ın futbolu bırakacak olmasıyla Muslera takım kaptanlığına getirilecek, yeni ikinci kaptan ise Ryan Donk olacak.

SERİ İÇİN BEKLENECEK

Özellikle sezonun ilk yarısında performansı beklentilerin çok uzağında kalan Seri, ikinci yarıyla birlikte kendini toparlamaya başladı. Eğer Seri, son haftalardaki form grafiğini sürdürürse, onun için de kulübü Fulham’la temas kurulabilir. Oyuncunun da sarı kırmızılılarda çok mutlu olduğu bildirildi.

NAGATOMO HER AN GİDEBİLİR

Asya'da transfer dönemi hala kapanmadı ancak Yuto Nagatomo kendisine yeni bir kulüp bulamadı. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Japon yıldızla vedalaşılacak.

Süper Lig'in ikinci yarısına mükemmel bir giriş yapan 33 yaşındaki oyuncu, bu performansını sezon sonuna kadar sürdürürse 1 yıllık yeni sözleşme yapılması gündemde. Hem yaşı hem de sezon içerisindeki dalgalı performansı nedeniyle gitmesi daha yüksek ihtimal...

LEMİNA İLE 1 YIL DAHA

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kalmasını istiyor ancak şartlar zorlu. 26 yaşındaki Gabonlu orta saha oyuncusunun satın alma opsiyonu 16 milyon euro. Galatasaray, Southampton ile görüşerek fiyatı indirmeye çalışacak. Alternatif plan ise oyuncunun 1 yıl daha kiralanması...

SELÇUK İNAN TEKNİK HEYETE

35 yaşındaki orta saha oyuncusunun sezon sonunda futbolu bırakması bekleniyor. Galatasaray'ın kaptanının jübile kararı sonrası Hasan Şaş ve Ümit Davala gibi Fatih Terim'in ekibinde olacağı tahmin ediliyor.

BELHANDA'DAN BONSERVİS BEDELİ KAZANILACAK

Sözleşmesi 2021'de bitecek olan Younes Belhanda'dan bonservis geliri elde etmek için bu yaz son şans olacak. Galatasaray, yıllık kazancı 4 milyon euro'ya yaklaşan Belhanda'nın hem bu yükünden kurtulmak hem de FFP açısından elde edilecek her türlü gelir kritik..

ANDONE'YE GÜLE GÜLE

Kiralık sözleşmesi bitecek olan Florin Andone, oynadığı dönemde özverisiyle dikkat çekse de aynı başarıyı skora yansıtamadı. Falcao'nun yedeği olarak alınan Andone de sadece 6 lig maçında forma giyebildi. 26 yaşındaki Romen futbolcuyla sezon sonunda vedalaşılacak.

(Star)