Amsterdam'da düzenlenen Wyscout Forum'a konuşmacı olarak katılan Cenk Ergün, panel sonrası İtalyan muhabirlerin sorularını yanıtladı.

Cengiz Ünder'in Roma'ya transfer olduktan sonra kendisini ispatladığını ve kabul ettirdiğini söyleyen Ergün "Cengiz sürekli adından söz ettiriyor. AB üyesi olmayan bir ülkeden İtalya'ya gitmek zor birşey. Gakat Cengiz buna rağmen Roma'da büyük bir oyuncu olduğunu gösterdi" dedi.

Cengiz Ünder'in olumlu bir örnek olduğunu ifade eden Ergün, Ozan Kabak'ın da adının Roma ve Inter'le anıldığının hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:

"Bu haberleri ben de duydum. Genç takımdan tanırım Ozan'ı. İlk profesyonel kontratını da ben hazırladım. Çok yetenekli bir genç, gelecek vaat ediyor. Hem Şampiyonlar Ligi'nde hem de Süper Lig'de forma giyiyor ki bu onun yaşındaki bir oyuncu için kolay değil.

Tecrübe eksikliği var. Şampiyonlar Ligi gibi bir arenada mücadele edebilmesi için gereken fiziksel seviyede henüz değil. Ancak buna rağmen elinden gelenin en iyisini sahaya koyuyor.

Bana kalırsa yeteneği sayesinde İtalya gibi büyük bir ligde rahatlıkla oynayabilecek seviyede. Roma veya Inter'e veya başka bir takıma transfer olursa gelecekte adını, tıpkı Cengiz Ünder gibi, sıkça ve iyi haberlerde duyacağımızı düşünüyorum." (A Spor)