GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Nagatomo, Fernando, Selçuk, Feghouli, Rodrigues, Belhanda, Gomis
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

SAAT: 20:00
HAKEM: Cüneyt Çakır
STAT: Ankara 19 Mayıs
YAYIN: beIN SPORTS 1

Galatasaray'da Serdar Aziz ve Sofiane Feghouli, Gençlerbirliği maçı öncesinde sarı kart sınırında bulunuyor. İki futbolcu, bu mücadelede sarı kart görmeleri halinde Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında oynanacak Medipol Başakşehir mücadelesinde forma giyemeyecek.

GALATASARAY'IN DEPLASMAN KARNESİ KÖTÜ!

Gençlerbirliği ile rakip sahada karşılaşan Galatasaray'ın bu sezonki deplasman performansı oldukça kötü. Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'de bu sezonki 6 mağlubiyetini de deplasman maçlarında yaşadı. Galatasaray, dış sahada yaptığı son 9 karşılaşmanın 6'sında rakiplerine mağlup oldu. Galatasaray, bu sezon deplasmanda oynadığı 13 maçtan 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 mağlubiyetle ayrıldı.

Gençlerbirliği'nde Ahmet İlhan Özek, sakatlığı gerekçesiyle Galatasaray karşısında forma giyemiyor. Öte yandan kırmızı-siyahlılarda Ahmet Oğuz, Dialo, Jailton ve Khalili, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu futbolcular, Galatasaray maçında oynamaları ve kart görmeleri durumunda ligin 29. haftasındaki Kayserispor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

GENÇLERBİRLİĞİ, GALATASARAY'I 9 MAÇTIR DEVİREMİYOR!

Gençlerbirliği, 2012-2013 sezonunun ikinci yarısında İstanbul'da 1-0 kazandığı maçın ardından Galatasaray ile yaptığı 9 müsabakada da galibiyete ulaşamadı. Taraflar arasında bu süre içinde yapılan lig maçlarından 6'sını kazanan Galatasaray, 3 kez berabere kaldı, rakibine mağlup olmadı.