Sport/Voetbal dergisine konuşan Ugbo, "Geçen sezonun sonunda kulüple zaten kopmuştum ve oturup konuştum. Benimle ilgili net bir planları olmadığını öğrendim. Diğer takımlardan ilgi vardı, Galatasaray ve Lyon’la menajerim görüştü ancak burada olmam gerektiğini hissettim, kariyerimin bu noktasında ihtiyacım olanı alabilmem için Genk’e gelmem gerektiğini farkettim. Benim için her şey planla ilgiliydi.” dedi.

Ike Ugbo kimdir?

Tam adı Ike Dominique Ugbo olan Nijerya asıllı İngiliz forvet, 21 Eylül 1998'de Londra'da dünyaya geldi. Ülkenin en köklü ekiplerinden olan Chelsea'de futbol hayatına başlayan Ugbo, alt yaş forma giydikten sonra kiralık serüvenine başladı.

Chelsea A takım kadrosunda kendisine yer bulamayan 22 yaşındaki forvet, Barnsley, Milton Keynes Dons, Scunthorpe United, Roda ve Cercle Brugge'da kiralık olarak forma giydi.

1.86 boyunda olan İngiliz forvet, İngiltere U17 ve U20 takımlarında toplam 5 maça çıktı ve 2 gol, 1 asistle oynadı. Ugbo, geçtiğimiz sezon Cercle Brugge'da 34 maçta 17 gol atarken 1 de asist yaptı.

(Fotomaç)