Galatasaray'ın transfer teklifinde bulunduğu iddia edilen Fildişi Sahilli futbolcu Gervinho'nun geleceği hakkında Parma'nın teknik direktörü Roberto D’Aversa'dan flaş bir açıklama geldi.

Serie A ekiplerinden Parma'da forma giyen Fildişi Sahilli sol kanat oyuncusu Gervinho'ya Galatasaray'ın transfer teklifinde bulunduğu iddia edilmişti. Fenerbahçe, Inter, Fiorentina, Lille ve Le Mans gibi kulüplerin de peşinde olduğu öne sürülen 32 yaşındaki yıldız isimle ilgili hocası Roberto D’Aversa'dan flaş bir açıklama geldi. 

43 yaşındaki İtalyan teknik adam, sezon öncesi hazırlık kampında düzenlediği basın toplantısında Gervinho'nun geleceğiyle ilgili soruya şu şekilde cevap verdi: "Gervinho, önemli bir oyuncu ve bunu gösterdi. Geçtiğimiz sezon takım, ona kendisini gösterme fırsatı verdi ve o da pek çok gol ve asist kaydetti. Dolayısıyla başka takımların onu istemesi doğal. Fakat umuyorum ki burada kalır ve bize aynı katkıyı vermeye devam eder." cümlelerine yer verdi.

Gervinho kimdir?

1987 doğumlu Fildişi'li futbolcu Gervinho futbol kariyerindeki büyük sıçrayışı Lille'de giydiği sezon yaptı. 2009 yılında Fransız kulübüne imza atan Gervinho burada sergilediği performansla Pramier Lig'in yolunu tuttu. Arsenal'de iki yıl forma giydikten sonra 2013 yılında 8 milyon Euro bonservis bedeliyle Roma'ya transfer oldu. Roma'da toplam 3 sezon forma giyen kanat forvet 2016'nın Ocak ayında 18 milyon Euro bonservis bedeliyle Çin'e transfer oldu.

Asıl mevki sol kanat olan ancak forvet hattında da etkili olan 31 yaşındaki futbolcu profesyonel kariyeri boyunca ise 406 maçta 106 gol 78 asistlik istatistikler ortaya koydu.