Ali Naci Küçük’e özel bir röportaj veren Napoli’nin yıldız orta sahası Gökhan İnler, transfer döneminde isminin sıkça anıldığı Galatasaray’la ilgili “Teklif gelse düşünürdüm” derken, önemli açıklamalarda da bulundu.

Türk takımları tarafından denendiğini biliyoruz. O günlerde neler oldu?

- O dönem 4 ay falan İstanbul’da kaldım. Önce Fenerbahçe’ye, sonra Galatasaray’a en son Beşiktaş’a gittim, bu takımlarda oynayabilmek için. Fenerbahçe’de Daum beni beğendi ve aldı. Ancak tam transfer dönemi kapanacakken beni yönetim kurulu çağırdı. Odada Daum da vardı. Hiçbir şey demedi. Halbuki beni kendisi Fenerbahçe’ye getirmişti. Bir yönetici, “Seni takip edeceğiz. Ama şu anda sözleşmeni fesh etmemiz lazım” dedi. O dönem ismim yoktu, gençtim, gurbetçiydim. Onun için beni kadroya almayıp sözleşmemi fesh ettiler.

Hagi beni görmek istemedi

- Sonra beni Florya’ya götürüp PAF Takımı ile idmana çıkardılar. Birlikte denenmek için geldiğim arkadaşım Önder Çengel vardı. O “Ben Beşiktaş’a gideceğim” dedi ve Florya’dan kaçtı. Ben kaldım. 1 gün sonraki maçta Hagi bizi izleyecekti. Ben heyecanla sahaya çıkmaya hazırlanırken, “Hagi seni görmek istemiyor” dediler. “Arkadaşı gittiyse onu da görmek istemiyorum” demiş. Çok üzüldüm ve İsviçre’ye dönmek istedim. Ancak Sergen Yalçın’ı tanıyan bir arkadaşım beni Beşiktaş’a da götürdü. O zaman Del Bosque’ydi Beşiktaş’ın hocası. “İyi gidiyorsun dediler” ama 2 hafta sonra onlar da beni bıraktılar.

İsviçre beni önemsedi ve onları seçtim

- “Ben Türkiye için oynamak isterken, kadroya dahi davet edilmedim. Ama İsviçre’nin A Milli Takım hocası Kobi Kuhn teke tek görüşmek için kulübüme geldi. Beni çok istedi. Beni önemsediğini, ciddiye aldığını ve istediğini gösterdi. Ben de bu güveni haklı çıkarmak istedim. Fakat futbolda pasaportların önemi yok. Türkiye için de oynasam bugün burada olurdum.”

Galatasaray’dan ciddi teklif gelse düşünürdüm

Transfer konusunu sadece menajerine bıraktığını söyleyen Gökhan İnler, bu sezon birlikte çok anıldığı sarı kırmızılı takımı da yorumladı.

- Ben bu konuda hiçbir görüşme yapmadım. Ne Galatasaray ile ne de başka bir Türk takımı ile. Ama ben de bu olayı basından ve Türkiye’deki arkadaşlarımdan duydum. Bana menajerim konuyu açmadığı sürece ben transfer ile ilgilenmem. Demek ki ciddi teklif ya da talep yoktu ki bana iletilmedi. Bana böyle bir şey gelse, düşünürdüm.

Drogba ve Sneijder hakkında ne söylersin? Aynı takımda oynamak ister miydin?

- Sorunuzun nereye gideceğini biliyorum ama tuzağa düşmeyeceğim! Ben şu an takımım Napoli’ye konsantreyim. Drogba ve Sneijder’a gelince… İkisi de dünya yıldızı. İkisine karşı da oynadım ve forma giydim.

Süper yeteneğe sahipler, kaliteleri tartışılmaz. Galatasaray’ı seçtiler. Çünkü Galatasaray da dünya büyüğü olmak istiyor. Avrupa’daki başarılara geri dönmek istiyorlar. Onlarla aynı takımda oynamak içinse bir şey diyemem.

Türkiye’de hangi takıma sempatin var?

- Ben bir şey demeyeyim şimdi (Gülüyor). Ama küçüklüğümde Beşiktaş’ı tutardım. Babam ise fanatik bir Fenerbahçeli. Şu anda profesyonelim ve kendi kariyerime bakıyorum. Onun için oynadığım takıma sempati besliyorum.

Tatillerde İstanbul’a hiç geliyor musun?

- Bu sene gelmek istedim aslında. Ama hem transfer dedikodularını önlemek hem de Taksim olayları nedeniyle ne yazık ki gelemedim.

Türkiye’de torpilin Winxbet yoksa, işin çok zor

- Türk kulüpleri tarafından ilgi görmemem bende büyük bir hırs oluşturdu. Bana güç verdi. Gördüm ki, bir gurbetçi olarak Türkiye’de tanıdığın, torpilin olmadığı zaman büyük kulüplere girebilmek çok zor. Benim kalitem belliydi. Kendime inanıyordum. İdmanlarda profesyonel gibi çalıştım. Ama işte 3 kulüpte de tanıdığım olmadığı için Türkiye’de beğenilmedim. Aslında bu yaşadıklarım bana yardım etti. Belki de futbol hayatımda dönüm noktası oldu.

Fatih Terim İtalya’da çok seviliyor

- Fatih Terim İtalya’da çok seviliyor. Burada büyük bir ismi var. Şu ana kadar hiçbir görüşmem olmadı kendisi ile. Ama benim için iyi bir antrenör. Çok iyi bir mentör olduğunu biliyorum.

Arda’nın yıldız olacağı belliydi

- Türk futbolculardan Arda Turan’ı tanıyorum. Galatasaray altyapısında deneme  antrenmanlarına çıktığımda Arda’nın iyi bir futbolcu olacağı görünüyordu. Öyle de oldu. Bence teknik olarak çok yetenekli.

Napoli Türkiye’ye benziyor

- Napoli oynamak büyük bir duygu. Her insan burada hala Maradona’yı yaşıyor. Her yerde resimleri var. İnsanların futbol tutkusu inanılmaz. Bu yüzden Napoli’yi Türkiye gibi görüyorum.