Bafetimbi Gomis'in Galatasaray'da en çok gol atan yabancı futbolcu olması, FIFA'nın internet sitesinde yer aldı. 

Bafetimbi Gomis'in Galatasaray'da attığı goller

Galatasaray'ın golcüsü Bafetimbi Gomis, ligde attığı 24 golle sarı-kırmızılı formayla bir sezonda en fazla lig golü atan yabancı futbolcu olan Mario Jardel'i geçti. Bu durum FIFA'nın da dikkatinden kaçmadı. 

FIFA'nın internet sitesinde haftanın önemli olaylarının anlatıldığı haberde, Gomis'in son 4 maçta 9 gol atması ve Spor Toto Süper Lig'deki gol sayısını 24'e çıkarması aktarıldı. Açıklamada, Gomis'in Galatasaray formasıyla en çok gol atan yabancı futbolcu olan Mario Jardel'i geçtiği de belirtildi. 

Bafetimbi Gomis Fatih Terim hakkında ne dedi?

Öte yandan Bein Sports'a yorumlarda bulunan Gomis, Fatih Terim hakkında açıklamalarda bulundu.

"Şu anda yer aldığın takımın başında çok büyük bir antrenör var. Fatih Terim hakkında neler söylersin, onunla çalışmak nasıl?" sorusuna cevap veren Gomis şunları söyledi...

"Fatih Terim ligi çok iyi tanıyan ve bizim için kolayklaştıran birisi. Bize sürekli güven veren bu ekiple en iyi neyin yapılacağını bilen birisi. Bir Türk kulübüyle Avrupa kupası kazandı ve Türk futbol tarihinde en bilinen antrenör. Ancak buraya geldiğimde adaptasyonumu sağlayan ve beni lige alıştıran Igor Tudor'u da unutmuyorum. Ancak Fatih Terim'in gelişi ile deyim yerindeyse adeta şarj olduk. O bizim için bir baba gibi. Bugünkü halimde katkısı oldu ve performansımı korumam sağladı. Herkesin önünde ona teşekkür etmek istiyorum ve umarım sezon sonunda onunla şampiyonluğu kazanırız."

(Futbol Arena)