Galatasaray ile Göztepe dün akşam Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde karşı karşıya geldi. Süper Lig'in ikinci haftasını da boş geçmeyen aslan, rakibinin ağlarına bir gol gönderdi ve böylece ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İkinci yarıda da hata yapmayan ve maçta daha etkili olan taraf Galatasaray olunca maç 1-0 Galatasaray galibiyetiyle sonuçlandı. Böylece Galatasaray ikide iki yapmış oldu. 

Maçta en çok dikkat çeken şeylerden biri Gomis'in bir kez daha yedek bırakılmasıydı. Fatih Terim geçen hafta olduğu gibi bu haftada Eren Derdiyok'a ilk 11'de şans verdi. Ancak Eren Derdiyok bu fırsatı iyi değerlendiremedi ve maçın ikinci yarısında oyuna giren isim Gomis  oldu. 

Gomis'e destek veren taraftar, oyuncudan istekli bir oyun sergilemesini bekliyordu ve nitekim öyle de oldu. Bafetemi Gomis mücadelede her ne kadar çok etkili olamasada rakip takıma karşı sergilediği yoğun baskı ve istekli futboluyla dikkat çekti. Gomis zaman zaman defansına da yardımcı oldu. 

Gomis'in istekli futbolu Galatasaray taraftarını da alevlendirdi. Rakip savunmaya büyük bir pres uygulayan Gomis, zaman zaman Göztepe'nin oyun kuramamasını sağladı. Bir iki pozisyona da giren Gomis, bu pozisyonlardan yararlanamasa da taraftardan geçer not almayı başardı.

Önümüzdeki hafta Gomis'in bu kez ilk 11'de forma bulması bekleniyor.