Gomis, LeBron James'li Cleveland Cavaliers'ın henüz ilk turda Indiana Pacers'a eleneceği öngörüsünde bulunurken, geçtiğimiz üç senede iki kez şampiyon olan Golden State Warriors'ın tekrar şampiyonluk kazanacağı tahmininde bulundu.

Gomis'e göre Batı'da ilk turda elenen takımlar Minnesota Timberwolves, Oklahoma City Thunder, New Orleans Pelicans ve San Antonio Spurs olacak. Yine Batı'da, yarı finallerde ise Utah Jazz ve Portland Trail Blazers ekipleri elenecek. Fransız yıldız bu konferansın finalinde Houston Rockets ve Golden State Warriors ekiplerinin karşı karşıya geleceğini tahmin ediyor, ve buradan çıkacak takımın da Warriors olacağını söylüyor.

Gomis'in Doğu Konferansındaki tahminleri ise, ilk turda Washington Wizards, Miami Heat, Milwaukee Bucks ve LeBron'lu Cleveland Cavaliers'ın eleneceği yönünde. Boston Celtics ve Indiana Pacers'ı da yarı finallerde eleyen Gomis, konferans finallerinin Toronto Raptors ve Philadelphia 76ers olduğunu, Doğu'yu kazanan takımın da Toronto Raptors olduğunu öngörüyor.

İşte Gomis'in tahminlerinin Playoff şablonundaki hali: