Fransız golcü RMC Sport'a yaptığı açıklamada, "Galatasaray ile anlaştığımda yöneticiler bana, 'Sen 1 verirsen taraftar 2 verir' demişti. Bu sözü hiç unutmadım ve gerçekten de öyle oldu. Sevdiliğimi her zaman hissettirdiler, ben de onları çok seviyorum. Türkler gerçekten iyi insanlar." dedi.

Gomis'in diğer açıklamaları şu şekilde:

"En büyüğü Galatasaray"
Türkiye'de 3 büyük kulüp var, beni bu üç takımın taraftarları da sevdi diyebilirim. Fakat Galatasaray aralarında Avrupa'da kupa kazanan tek takım, haliyle de en büyüğü.

"Çok daha iyi yerlerde olabilirler"
PSG maçında Seri ve Nzonzi ikilisini izledim. Türkiye Ligi'ne saygı duyuyorum ve bu ikilinin çok daha iyi yerlerde oynayabileceğini düşünüyorum. Mükemmel iki isim. Seri ve Nzonzi muazzam oyuncular.

"Galatasaray çok farklı bir yer"
Galatasaray'da çok büyük ve farklı bir takım gerçekten. Seri ve Nzonzi'ye neden orada olduklarını sorarsanız, inanın sebeplerini anlatacaklar. Çok farklı bir yer.

"Galatasaray'ın Fransız kültürü var"
Galatasaray ve Fatih Terim ile hâlâ çok iyi ilişkilerimiz var. Galatasaray, Fransız kültürü olan da bir takım, bu yüzden uyum sorunu olmuyor bizler adına. 

Falcao'yla görüştü mü?
"Galatasaray 30 milyon taraftarı olan bir kulüp. İnanın orada yaşadıklarımı her futbolcunun bir gün gidip yaşamasını isterim. İnanılmaz. Falcao ile bir görüşmemiz oldu transferi öncesinde. Galatasaray biraz tutuk başladı fakat her şey çok daha iyi olacaktır."

"İstanbul'da yaşamayı düşünüyorum"
Galatasaray'ın bu denli güçlü isimleri takıma çekebilmesi çok önemli ve güzel bir durum. İstanbul’u ben çok seviyorum, bir ayağım hâlâ orada, kariyerimi sonlandırdıktan sonra da orada yaşamayı düşünüyorum.

(Ligue 1 Türkçe)