Türk ortağı Ceylan Çalışkan'la birlikte İstanbul'a gelip, başkan Ünal Aysal'la bir görüşme yapan Frelot, golcü oyuncunun seçeneklerinden bir tanesinin İstanbul'da oynamak olduğunu söyledi.

İSTANBUL GÜÇLÜ BİR SEÇENEK 

Radyospor'dan Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Pierre Frelot, "Özel olarak bir kulüpten bahsedemem. Gomis Avrpa'nın üst düzey golcüleri arasında yer alıyor ve doğal olarak pek çok kulüp onunla ilgileniyor. Şu anda serbest bir oyuncu. Durumu gözden geçiriyoruz. 28 yaşında ve sezon başına 20-25 gol ortalamasıyla oynuyor. Fransız Milli Takımı'nda oynuyor. Çok ama çok büyük bir olasılık Almanya, İtalya, İspanya, tabii ki Fransa ve Türkiye'de dahil gelen tekliflerden bir tanesinde karar kılacak" dedi.

TÜRK LİGİ'Nİ ÇOK İLGİNÇ BULUYOR 

Frelot, "Türkiye, Gomis için güçlü bir seçenek mi?" sorusuna "Evet elbette güçlü bir seçenek. Türk Lig'i Fransız futbolcular için oldukça çekici. Drogba orada oynadı. Gomis de doğal olarak Türk Ligi'ni çok ilginç buluyor. İyi karar vermesi gerektiğini düşünüyor. Aslında belli bir kararı var. Kişisel bazı nedenlerden ötürü sadece İstanbul takımlarında oynamayı tercih ediyor. Yalnızca İstanbul'da oynamayı istiyor" diye konuştu.

ŞAMPİYONLAR LİGİ ÖNEMLİ BİR FAKTÖR 

FIFA Menajeri Frelot, "Galatasaray'ın doğrudan Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak olması, Gomis'in tercihini belirler mi?" sorusu üzerine, "Elbette, koşulları değerlendiriyoruz. Oyuncum, bütün bunları düşünüyor. En iyi koşulların bir araya getirildiği seçenek üzerinde kararını verecek. Ama kesin ola şu ki, Gomis İstabul dışında olan bir takımda forma giymek istemiyor. Biz bütün Türk kulüplerine büyük saygı duyuyoruz; ama oyuncu, kişisel bazı nedenlerden ötürü, sadece İstanbul'da oynamak istiyor" dedi.

MEVLÜT İÇİN YORUM YOK 

Pierre Frelot, Galatasaray'la temasta olduğu ya da sarı kırmızılı takıma transfer olasılığı olan diğer oyuncusu Mevlüt Erdinç'in durumuyla ilgili yorum yapmak istemedi.