Florya’da Hamza Hamzaoğlu rüzgarı ilk günden esmeye başladı. İmza töreninde “Önce futbolcularımı mutlu etmeliyim” diyen genç teknik adam, Cesare Prandelli döneminde futbolcuların en mutsuz olduğu ve serzenişte bulunduğu uygulama olan uzun toplantılar, rakipler hakkındaki analizler, topsuz ve fiziksel çalışmaları ortadan kaldırdı.

Yani artık Galatasaray’da topsuz fizik-taktik çalışmalar gitti yerine ‘toplu antrenmanlar’ geldi. Oyuncularıyla konuşan Hamzaoğlu “Bizim bütün işimiz bundan sonra topla olacak. Bütün çalışmalarımız da topla olacak” dedi.

HERKESE BRAVO!

Prandelli'nin aksine takımı gruplara ayırmadan toplu halde antrenmanı tercih eden Hamzaoğlu, kondisyon çalışmasını da eğlenceli bir hale getirmek için topla yaptırdı.

HER olumlu hareketin ardından oyuncularına 'bravo' diyen 44 yaşındaki çalıştırıcı, çift kale maç öncesinde taktiksel anlamda isteklerini sıralayıp maçı da baklavasına yaptırarak oyuncuları ile kaynaştı.

3 PASLA KALEYE!

Hamza Hamzaoğlu, ilk 2 antrenmanı sonrasında da sistem ile ilgili ipuçları verdi... Hızlı ve hücum futbolunu her takımında tercih eden Hamzaoğlu, bunları da sahada istedi... Rakipten topun kazanılması halinde en fazla 3 pas ile rakip kaleye gidilmesini söyleyen Hamzaoğlu, orta sahadaki oyuncularının da sahaya iyi yayılmaları gerektiğini vurguladı.