Orta sahayı tamamen değiştirmek isteyen G.Saray'ın listesinin başında Gianelli Imbula vardı. Tolga Ciğerci ve Selçuk İnan'dan oluşan orta saha ikilisinin beklentilerin uzağında kalmasının ardından harekete geçen yönetim Fransız orta saha oyuncusu ile el sıkıştı. G.Saray'da bir sezon için kiralık olarak oynamayı kabul eden 24 yaşındaki oyuncunun onay vermesinin ardından G.Saray yönetimi de rotasını İngiltere'ye çevirdi.

Fransa'da Sofiane Feghouli için masaya oturan G.Saraylı idareciler İngiltere'ye giderken Imbula için Stoke City ile görüşüldü. Bu görüşmede İngiliz ekibinin istekleri ise bir türlü bitmek bilmedi. Oyuncuyu daha en başından bu yana kiralamak istemeyen ve 25 milyon Euro'luk bir bonservis ödemesi yaptıklarının altını çizen İngiliz kulübü kiralama teklifini düşüneceklerini iletti.

ASTRONOMİK SEVİYEYE ÇIKTI

Fakat kiralamayı kabul etseler de ardından gelen istekler ve şartlar bu oyuncunun da önünü kapatır gibi... Satın alma opsiyonunu astronomik seviyelere çeken Stoke City koydurduğu maddelerle de G.Saray'ın elini kolunu bağladı. Stoke City'nin şartlarını G.Saray cephesi 'kiralamak için işi yokuşa sürüyorlar' gibi anlarken bu kez devreye Imbula da girdi. 

Fransız oyuncu G.Saray'a gitmek istediğini ve düzenli oynamanın kendisine de iyi geleceğinin altını çizdi. Ancak Gianelli Imbula'nın sözleri de kulübü Stoke City'yi ikna edemedi ve İngilizler isteklerinden geri adım atmadı. Durum böyle olunca ise G.Saray cephesi de transfer masasından kalktı ve Imbula görüşmeleri tıkandı.