UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Astana deplasmanında beklenmedik 2 puan kaybeden sarı-kırmızılılar, gözünü lige çevirdi. Astana karşısında alınan beraberliğin ardından Galatasaray'da tek hedef Medipol Başakşehir maçını kazanarak, moral bulmak.

"Devler Ligi"ndeki kötü performansının aksine ligde son 4 maçı kaybetmeyen, 3 galibiyet ve 1 beraberlik alarak zirve yarışına ortak olan "Cim Bom", Medipol Başakşehir maçını da kayıpsız geçmenin hesaplarını yapıyor. 

Kaptan Selçuk İnan'ın aldığı 2 maçlık ceza sona ererken, sakatlıkları bulunan Burak Yılmaz ile Hamit Altıntop ise Medipol Başakşehir karşısında forma giyemeyecek. Sarı-kırmızılılarda sakatlığı tamamen geçen ancak Gaziantepspor ve Astana maçlarında süre bulamayan Aurelien Chedjou'nun ise yarınki mücadelede ilk 11'deki yerini alması bekleniyor.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi hakem Serkan Tokat yönetecek. 

Başakşehir ile 15. maçımız

Eski adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 2007-2008 sezonunda ilk kez Süper Lig'de yer almasıyla başlayan rekabette geride kalan 14 maçtan 8'ini Galatasaray, 3'ünü Medipol Başakşehir kazandı, 3'ü de berabere sonuçlandı.

Galatasaray'ın 25 golüne, Medipol Başakşehir 17 golle cevap verdi.

Geçen sezonun ilk yarısında Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan maçı ev sahibi ekip 4-0 kazandı. Türk Telekom Arena'daki müsabaka ise 2-2 bitti.