Galatasaray’ın son 2 yılda elde ettiği şampiyonluklarda en önemli aktörlerden biri olan Selçuk İnan bu sezon eski çizgisinde değil. Hatta performansı çoğu zaman yüksek sesle eleştiriliyor.

Son Akhisar Belediye maçında cezalı olan Selçuk’un yokluğunda alınan 6-1’lik galibiyet, tecrübeli futbolcuyu iyice tartışılır hale getirdi. Türkiye Ligi’ne son 2 sezonda damga vuran, Milli Takım’da yedek kalması büyük tartışmalar yaratan Selçuk İnan bugün Galatasaray’da sorgulanmaya başladı. Milliyet, sarı-kırmızılı futbolcunun bu durumunu araştırdı...

Oyun formatı performansını etkiliyor

Selçuk’un oyun içindeki etkinliğinin azalmasında ilk faktör şüphesiz Roberto Mancini ile beraber değişen oyun formatı oldu. Çünkü İtalyan teknik adam dörtlü savunmanın önünde ya Yekta ya da Ceyhun’u oynatıyor. Bu durum Selçuk’un daha fazla sorumluluk almasının önüne geçiyor.

Çünkü Selçuk; lig, kupa ve Avrupa’da 88 maçta 24 gol atıp, 29 asist yaptığı önceki iki sezonda göbekte Felipe Melo ile beraber oynuyor ve topla daha fazla buluşuyordu. Mancini’den sonra Selçuk’un göbek yerine sağ ve sola yakın oynaması etkinliğini azalttı.

Yıldız futbolcunun koşu mesafelerinde bir düşüş gözlenmezken, duran toplarda da Mancini ile beraber Selçuk İnan daha az topun başına gitmeye başladı. Milli oyuncunun bu sezonki istatistikleri geride kalan iki yıla göre daha düşük görünüyor. Ancak dibe de vurmuş değil.

Şu ana kadar Süper Lig, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi olmak üzere üç kulvarda 31 maça çıkan Selçuk, 6 gol atarken, 6 kez de asist yaptı. Sarı-kırmızılı futbolcuyla ilgili tartışmalar görünen o ki devam edecek. Mancini oyun formatından vazgeçmezse Selçuk’un saha içindeki pozisyonu da değişmeyecek.