Galatasaray'da Igor Tudor döneminin sona ermesinin ardından takımın başına Emrah Bayraktar ya da Metin Ülgen'in geçmesi bekleniyor. Yeni bir teknik direktör bulununcaya kadar görev yapacak bu isimler hem Galatasaray taraftarları, hem de futbolseverler tarafından merak ediliyor. Emrah Bayraktar ve Metin Ülgen kimdir, sorularının yanıtını sizler için derledik.

Galatasaray'da Hırvat teknik direktör Igor Tudor'un görevine son verildi. Kardemir Karabükspor'da oynattığı futbollun ardından büyük beklentilerle Galatasaray'ın başına geçen Tudor beklentileri karşılayamadı. Özellikle büyük maçlarda takımın beklenen oyunu sergileyememesi Hırvat teknik adamın da sonunu getirdi. Sarı-Kırmızılılar yeni teknik direktör arayışına başladı ancak bu süreçte takımı kimin yöneteceği merak konusu oldu. Bu pozisyon için şu anda adı geçen isimler ise Emrah Bayraktar ve Metin Ülgen. Geçici teknik direktör olarak görev yapması beklenen bu iki ismi taraftarlar merak ediyor.

Emrah Bayraktar kimdir?

Emrah Bayraktar antrenörlük kariyerine Galatasaray'da başladı. 2003 yılında Fatih Terim'in Galatasaray teknik direktörlüğünü üstlendiği dönemde göreve gelen Bayraktar, Sarı-Kırmızılıların en iyi jenerasyonu olarak gösterilen 87-88 doğumlu oyuncu grubuyla o dönemki adıyla PAF Ligi'nde önemli başarılara imza attı ve takımıyla 3 sezon üst üste şampiyonluk yaşadı.

Fatih Terim'in ardından son döneminde Eric Gerets'in teknik ekibinde görev alan Emrah Bayraktar rakip analizinden sorumluydu. Daha sonra takımdan ayrılan Bayraktar, önce Baziantep Büyükşehir Belediyespor, ardından ise Orduspor'da yardımcı antrenör olarak görev yaptı. Yine aynı dönem UEFA Abtrenör Eğitmenliği eğitimini sürdürdü ve Türkiye Futbol Federasyonu Gelişim Merkezi'nde Gençlik Geliştirme Direktörü ünvanıyla çalıştı.

Orduspor'dan ayrılmasının ardından o dönem Türkiye 3. Ligi 5. Kademe'de mücadele eden Siirtspor'u çalıştırmaya başlayan Bayraktar takımını Yükselme Grubu'na taşıdı ancak burada istediği sonuçları alamadı. Ardından yeniden TFF'ye dönen Bayraktar, bu kez Antrenör Eğitimi Direktörü olarak görev yaptı.

Yine Galatasaray'ın yanı sıra Beşiktaş'ta da altyapı direktörü olarak 5 yıl boyunca çalışan Emrah Bayraktar, son olarak yeniden kariyerine başladığı Galatasaray'a döndü.

Emrah Bayraktar, Türkiye'de Antrenör Eğitmeni ünvanına sahip olan sayılı isimlerden biridir.

Metin Ülgen kimdir?

Galatasaray U21 takımının teknik sorumlusu olarak görev yapan Metin Ülgen 1959 yılında doğdu. Galatasaray'ın altyapısında U11, U17 takımlarında teknk sorumlu olarak görev yapan Ülgen, özellikle genç yeteneklerin Sarı-Kırmızılı camiaya katılmasında önemli katkılar sağlamıştır.

Kolej takımlarından amatör futbol kulüplerine kadar geniş bir alanı tarayan Ülgen, geleceğin önemli yeteneklerinin Galatasaray'a gelmesine aracı olmuştur.

CNN Türk