FIFA Başkanı Blatter ve Juventus Başkanı Agnelli gibi dünya futbolunun önde gelen isimlerinin bulunduğu bir konferansta konuşan Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Köksal, kadın yönetici olarak futbol içinde yaşadığı zorlukları anlattı. 

Konferanstaki tek kadın katılımcı olan Ebru Köksal, "Futbolun içinde bulunduğum 13 yıl boyunca, Galatasaray'da 8 başkan ve 11 yönetim ile birlikte çalıştım. Her seçim yapıldığında yeni bir yönetimin gelmesi benim rolümün sorgulanmasına neden oldu. Tabii ki cinsiyetim de sorgulanırken, benim bir kadın olarak o pozisyon için yeterli olup olmadığım konusu masaya yatırıldı" ifadelerini kullandı.

"YILDIRIM DEMİRÖREN BANA GÜVENMİYORDU"

Galatasaray yönetim kurulu üyeliği öncesinde Türkiye Futbol Federasyonu'nda görev alan Köksal, Mehmet Ali Aydınlar'ın istifa ettiği dönem ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. 
Yıldırım Demirören'in kendisine güvenmediğini vurgulayan Köksal, "O zaman iyi bir fikir olduğunu düşündüm, ama çok da muhteşem bir fikir olmadığı ortaya çıktı. Ben geldikten 3 ay sonra başkan istifa etti. Ayrıldıktan sonra bir süre daha görevde kaldım, fakat tam olarak güvenmediğim insanlarla çalışmak istemedim. Ya da liderliğine inanmadığım kişilerle çalışmak istemedim " dedi.

Federasyonda görev aldığı dönem için,"Benim kariyerim açısından bir darbe oldu" ifadelerini kullanan Ebru Köksal gelecek planlaması için ise, "Ben başkan olacağım. Galatasaray'ın, futbol federasyonun, UEFA'nın ya da FIFA'nın..." diyerek sözlerini noktaladı.