Sezon başında Borusssia Dortmund'dan Galatasaray'a  transfer edilen Kevin Grosskreutz, Almanya'da bir kadını darbettiği yönündeki  iddialara ilişkin "Koşu yaptığım sırada annem ile bir kadın arasında kavga  yaşandığını fark ettim. Bunun üzerine toplam 6 kişinin karıştığı kavgayı sonlandırmak için tabii ki araya girdim" dedi. 

Grosskreuz, hakkındaki iddialara, Instagram hesabından bir açıklama yaparak cevap verdi. 

Geçen haftayı ailesinin ve arkadaşlarının yanında memleketi  Dortmund'da geçirdiğini belirten 27 yaşındaki oyuncu, kulübü Galatasaray  tarafından kendisine verilen antrenman programını her gün yerine getirdiğini,  bunu da altyapısında yetiştiği VFL Kemminghausen Kulübünün antrenman alanında  yaptığını belirtti. 

"Koşu yaptığım sırada annem ile bir kadın arasında kavga yaşandığını  fark ettim. Bunun üzerine toplam 6 kişinin karıştığı kavgayı sonlandırmak için  tabii ki araya girdim" ifadesini kullanan Grosskreutz, olayın ardından iki  tarafın da polisi çağırdığını kaydetti. 

Salı günü sabahı kendisi hakkında sözde adam yaralamaktan şikayette  bulunulduğunu öğrendiğine işaret eden tecrübeli futbolcu, ancak bunu karşı  tarafın dün geri çektiğini aktardı. 

"Bir kadına vurmam" 

Grosskreutz, "Hiçbir zaman bir kadına vurmak şöyle dursun, Kung Fu  tekmesi atmamam" ifadesini kullandı. Ancak söylenenlerin söylendiğini,  yazılanların da yazıldığını ve bir olumsuz manşetin de atıldığını belirten  Galatasaraylı futbolcu, "Sadece şunu söyleyebilirim. Tanınmış ailelerde yaşanan sorunların bir spor sahasında yaşanması insani ve buna rağmen trajik" değerlendirmesinde bulundu. 

Hata yaptığında bunun sorumluluğunu aldığını ve kendisini medyanın bir  kurbanı olarak göstermek istemediğini vurgulayan Grosskreutz, şimdi de kınanması  gereken bir şey yapmadığı gerçeğiyle sorumluluğu üstlendiğini belirtti. 

Alman oyuncu, son olarak da her zaman ve nerede olursa olsun  ailesinin, özellikle de annesinin yanında olacağını belirterek, annesinin  hayatında en önemli insan olduğunu, bunu anlamayanları da zaten memnun  edemeyeceğini kaydetti. 

Alman basınında Grosskreutz'un pazartesi günü Kemminghausen Kulübü'nün  sahasında annesi Pia'nın, eşiyle flört ettiği gerekçesiyle bir kadınla kavga  ettiği belirtilmiş, durumun gerginleşmesinin ardından saha etrafında koşan  Grosskreutz'un olay yerine gelerek söz konusu kadının karnına tekme attığı ileri  sürülmüştü.