Galatasaray'ın son iki yıldaki başarıları bütün dunyanın dikkatini çekiyor. Şampiyonlar Ligi'ndeki başarıları sonrası CNN International'da belgeseli yayınlanan ve aynı zamanda dünya basınında hemen hemen her gün haberleri çıkan sarı-kırmızılılar hazırlık kampı ve maçları için de cazibe merkezi haline geldi. Özellikle Müslüman nüfusun fazla olduğu Endonezya, Malezya gibi ülkelerin Galatasaray'ı kendi ülkelerinde görmek için ciddi teklifler yaptıkları belirlendi.

Fatih Terim ve kurmaylarının da bu projeyi paraya dönüştürmek için önümüzdeki yıllardan itibaren teklifleri değerlendirme eğiliminde oldukları bildirildi. Galatasaray'a ciddi bir gelir kapısını açmak için rotasını Uzakdoğu'ya çevirmeyi planlayan sarı-kırmızılılar, ilgiyi artırmak için o coğrafyada bulunan ülkelerin birinden transfer yapmayı da düşünüyor.

Çin, Kore, Japonya gibi ülkelerde milyonlarca hayranı olan oyuncuları kadrosuna katarak bu pazarı kullanmakta kararlı olan Galatasaray şimdiden bu konudaki çalışmalara başladı.

Öte yandan önümüzdeki günlerde dünyanın en elit turnuvalarından olan Emirates Cup'a katılacak olan Galatasaray'ın organizatörlerden gelen 3 milyon euroluk teklif nedeniyle bunu kabul ettiği bildirildi.

Sarı-kırmızılıların daha önce iki etap halinde Amerika'da kamp yapmayı tasarladığı ancak Emirates'ten gelen 3 milyon euroluk teklif sonrası bunu askıya aldıkları ifade edildi. Galatasaray'ın ABD'deki kamp için ise 1 milyon dolar ve bütün masrafların karşılanması teklifini aldığı da belirtildi.

AVRUPA'DA FAVORİ

Başta Bundesliga olmak üzere Premier Lig ve La Liga, Uzakdoğu ülkelerini yeni favorileri olarak belirlediler. Manchester United, Ji Sung Park ve Kagawa transferleri ile Japon ve Güney Kore'li taraftarların ilgisini çekti. Arsenal Ryo Miyachi ile aynı pazara girmek istedi. Liverpool ise ekonomik krizde olduğu için sadece sezon kampını orada geçiriyor.

İngiliz takımların son gözdesi CSKA'dan koparmaya çalıştıkları Honda. Celtic ise Duri Cha ve Nakamura ile Uzakdoğu'da ciddi anlamda taraftar Betmoon elde etmişti. Bundesliga'da Dortmund, Stuttgart, Schalke 04 ve Wolfsburg, Uzakdoğu projelerini artırdılar. Uchida, Hasebe, Osaka gibi oyuncularla Japon hayran kazanmak istediler.

Skorer