Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçında Türk Telekom Arena'da Chelsea'yle karşılaşan Galatasaray, özellikle maçın ikinci yarısında oynadığı futbolla otoritelerin takdirini kazandı. Bir çok istatistikte rakibini geride bırakan Sarı-kırmızılılar'ın pas trafiği ise üst seviyedeydi.

Maçı %58 topla oynama yüzdesiyle bitiren Galatasaray, Chelsea kalesine toplam 11 şut çekti, bunların 4'ünde isabet sağladı. Mourinho'nun takımı ise 9 şutta 4 isabet bulmayı başardı.

90 dakika boyunca 490 pasın 411'inde isabetli yaparak %84'lük bir pas başarısı yakalayan temsilcimiz, bu pasların büyük çoğunluğunu ikinci bölgede yaptı. Özellikle Hajrovic-Yekta değişikliği sonrasında orta sahayı kalabalık tutan Mancini'nin öğrencileri bu bölgede 288 pas girişiminin 259'unda başarı sağladı. 3. bölgede 137 pasın 87'sinde isabet bulan Galatasaraylı futbolcular, defans bölgesinde 65'de 65 yaparak hatasız oynadı.

Chelsea'nin pas istatistiğine geldiğimizde, Maviler'in toplamda 360 pas girişiminde 268 başarı sağladığı görüldü. Başarılı pas yüzdesi %74'de kalan Mourinho'nun öğrencileri, bu pasların çoğunu orta alanda top çevirme trafiğinde yaptı. Lampard-Ramires-Willian üçgeninin etkin olduğu alanda 195 pasın 151'inde isabet bulan Londra ekibi, hücumda 88 pasın 47'sinde, defansta ise 77 pasın 70'inde topu adrese teslim etmeyi başardı.

Koşu mesafelerinde oluşan eşitlik ise ne kadar başa baş bir mücadelenin geçtiğine kanıt niteliğinde. Maç boyunca 111.8 km koşan Chelsea'ye karşılık 110,9 km koşan Galatasaray'ın kondisyonunu maç boyunca üst seviyede tuttuğu gözden kaçmadı. Bu gelişme de taze kan olarak oyunca giren Yekta ve Semih Kaya'nın payı büyük oldu. Chelsea'de ise 5.23 km koşan file bekçisi Cech, ilginç bir istatistiğe imza attı.