Galatasaray'da başkanlık koltuğuna 7 aylığına oturan Duygun Yarsuvat ve ekibini sıkıntılı günler bekliyor.

Son yapılan Divan Kurulu Toplantısı'nda kulübün 811 milyon lira olduğu açıklandı. Kemer sıkma politikası uygulayan yeni yönetim birçok kulüp çalışanıyla yollarını ayırdı. Başkan Yarsuvat ise bu durumu "Üzüle üzüle yapıyoruz. Yapmasak kulüp elden gidecek" şeklinde yorumladı.

Borçlar nedeniyle UEFA Finansal Fair-Play kuralına takılma tehlikesiyle de karşı karşıya. Yani Galatasaray önümüzdeki sezon Avrupa'ya gitmeyebilir. Bu büyük borç yükünün altından kalkmak ve kulübü düzlüğe çıkarmak isteyen Başkan Yarsuvat gözünü Mecidiyeköy'deki eski GS Store Mağazası'nın arazisine dikti. Bilindiği gibi arazi eski Ali Sami Yen Stadı'nın hemen yanından bulunuyor.

Sırada Riva var

Bundan önceki yönetim bir müteahhit firmasıyla el sıkışarak araziye kat karşılığından içinde ofislerin bulunduğu bir plaza yapılmasına yeşil ışık yakmıştı. Ancak proje imza aşamasından askıya alındı. Ardından eski yönetim araziye bina dikmek için temeli kendi attı. Ancak kazılan temel çukuru olduğu gibi duruyor. İşte Başkan Yarsuvat’ın son Divan Kurulu Toplantısı'nda 6 Aralık'ta Olağanüstü Kongre Kararı almasının nedeni ise arazinin üzerine inşaat yapmak ve ipotek altına aldırmak.

Yani yetki alınırsa kulüp araziye kendisi inşaat yapacak. Plaza ofis şeklinde yapılacak bina bittiğinde ise Sarı-Kırmızılı kulübün kapısına hatrı sayılır bir para girecek. Zira Yarsuvat, "Bina bittiğinde 150 milyon lira gelir ede edeceğiz. O yüzden Mecidiyeköy'deki araziyi satmayacağız" ifadelerini kullanmıştı. Aynı proje bitmek üzere olan 3. Boğaz Köprüsü'nün yakınlarında bulunan Riva arazisi için de düşünülüyor.