23 Mayıs’taki kongre öncesi, Sportif A.Ş Başkanı Hamdi Yasaman çarpıcı açıklamalar yaptı. Ünal Aysal’ın kendisini başkanlık için destekleyenler arasında olduğunu belirtip “Güçlü bir liste olursa girerim. Görüşmeler sürüyor” dedi.

"ŞAMPİYONLUK YILDIZLARI GETİRİR"

Eski Başkan Ünal Aysal'ın kendisini desteklediğini doğrulayıp şöyle konuştu: 

"Birleştirici bir isim olarak bazı çevreler benimle görüşüyorlar. Çünkü bazı gruplar tasvip edilmiyor. Yalnız Ünal Aysal Bey değil, başka isimlerle de görüşüyorum. Başkanlık veya eş-başkanlık olabilir. Ben taraf değilim, yıllardır danışılan bir insanız. Ünal Bey’in başkanlığa dönüşü yok. İstemiyor. Galatasaray Eğitim Vakfı’nda zaten camiaya hizmet ediyor. Ama basketbola sponsor olabilir. Aklında hakikaten bu var. Bu insanları küstürmemek lazım. Bütün eski başkanların yardımcı olması lazım. Galatasaray hepimizin. Eğer güçlü bir liste olursa, ben de girerim. Projelerimiz var. Başarı yıldızlarla gelir. Şampiyon olursak, doğru mali hesaplamalarla yeni yıldızlar gelir."

"YARSUVAT TENKİT KALDIRMIYOR"

Yasaman, Başkan Duygun Yarsuvat’ı da şu sözlerle eleştirdi: "Duygun Yarsuvat ile 42 yıldır tanışıyoruz. Meslektaşız. Ama futbol insanları farklılaştırıyor. Eleştiri yapmak demek, muhalefet olmak demek değil. Biz kulübümüz için eleştiri yapıyoruz. Başkanlık sistemine karşıyım. Herkesin fikri alınmalı. İlla başkanın dediği olmaz. Raporlar alınır, araştırma yapılır. Ama bizde başkan tenkit kaldırmıyor. Kızıyor. Böyle olunca beni desteklemiyor. Dursun Özbek’i destekliyor."