DHA - 8 aylığına göreve geldiğini seçimi kazanmadan deklere eden başkan Duygun Yarsuvat ve ekibinin bu kongre çağrısı, futbol takımının son dönemde yaşadığı yoğunluk yüzünden pek fazla gündeme gelme şansı olmadı. Ancak kulüp tarihinde ilk kez bir yönetim kendisinden önceki yönetiminin fazla harcamalarını kapatmak için "Olağanüstü Çaba" sarfediyor. 
 
Ünal Aysal Yönetimi'nin yaptığı 2014 bütçesinde 9 aylık gelir bütçesi 105 milyon TL olarak öngörülmüştü. Ancak gerçekleşen gelir ise 85 milyon TL oldu. Böylece bütçenin gelir kaleminde 20 milyon TL açık oluştu. Yine aynı bütçe kitapçığında gider 137 milyon TL öngörülürken 170 milyon TL'yi aşmıştı. Böylece gelir ve gider kaleminde toplam 53 milyon TL açık oluştu.
 
Duygun Yarsuvat Yönetimi ise bu olağanüstü kongrede 5. maddede şu teklifi hazırladı. Gelir bütçesini 138 milyon TL'den 103 milyon TL'ye, gider bütçesini ise 137 milyon TL'den 170 milyon TL'ye yükseltiliyor. Böylece Duygun Yarsuvat Yönetimi 67 milyon TL ek borçlanma yetkisi talep etmiş oluyor. 
 
Sarı kırmızılı camianın ileri gelenleri bu olağanüstü kongreye "Kumpas" ya da "Tezgah" değerlendirmeleri yaparken, bunu da şu görüşle açıklıyor. "Bu olağanüstü kongrede ek borçlanma yetkisi alınarak, 2015'te yapılacak Mali Kongre'de Ünal Aysal döneminin ibra edilmeme riskinin tamamen ortadan kaldırılmasını sağlamış oluyor. Çünkü böylece Ünal Aysal döneminin 53 milyonu bulan savurgan harcamaları kulübün tüzüğüne ayarlanarak aklanmış oluyor."
 
Sarı kırmızılı camianın ileri gelenleri Duygun Yarsuvat Yönetimi'nin 6. maddede ise Mecidiyeköy'deki arazinin üstüne her türlü işlemi yapmak adına yetki istemesinin ise bir şaşırtmaca olduğunu öne sürüyor. Çünkü bu arazi için daha önceden Adnan Polat döneminde yönetimlere her türlü yetki verildiği, ancak Duygun Yarsuvat'ın 8 aylığına göreve gelmesine karşın, bu yetki verilmez ise istifa ederim diyerek dikkati 5. maddenin üzerinden çekmeyi hedeflediği ileri sürülüyor.