İşten çıkarmalar başladı, ödeme takvimi oluşturuldu. Sözleşmesi biten futbolcularla da transfer masasında sıkı pazarlık yapılacak.Galatasaray'da yaşanan mali kriz yeni seçilen yönetimi radikal kararlar almaya zorluyor. 100'e yakın personelle yolların ayrılmasının ardından bu sayının yılbaşına kadar 200'ü bulması bekleniyor. Yönetim, kemer sıkma politikası uygulayacağını yola devam ettiği personeline duyururken yeni kaynaklar aramaya başladı.

Mecidiyeköy'deki araziye yapılacak yeni inşaat için genel kurul kararı alan Sarı kırmızılılar, devre arasında gönderecekleri oyuncuları da belirlemeye başladı.Haziran ayına kadar 79 milyon lira ödeme yapması gereken yöneticiler, sözleşmesi bitecek futbolcularla da masada sıkı pazarlığa oturacak.Galatasaray'ın A Takım oyuncularına ödediği yıllık maaş toplamı yaklaşık 130 milyon TL. Ödemelerin gözde büyütülmesinin sebeplerinden biri saha gelirlerindeki düşüşler. Galatasaray 2012-2013 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde yaklaşık 25 milyon Euro'luk gelir elde etmişti. Bu rakam geçtiğimiz sezon yaklaşık 22 milyon Euro idi. Bu sezon Devler Ligi'ndeki kötü performans kazancı da olumsuz yönde etkiledi.

Galatasaray Avrupa Ligi'ne gitmesi durumunda yaklaşık 10 ile 14 milyon euro'luk bir kazancın sahibi olabilecek. Divan toplantısında muhasip üye Mete İkiz'in de açıkladığı gibi, bu sezon tribünlerin boş kalması sebebiyle, Arena'nın gelirlerinde de ciddi düşüşler yaşandığı ortaya çıktı.