Galatasaray'a büyük umutlarla gelen, ancak geride kalan 2 sezonda beklentilerin bir hayli uzağında kalan Sercan Yıldırım, yeni sezonda kiralık olarak PTT 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor forması giyecek.

15 yaşında Bursaspor'da A takıma yükselen, henüz 16 yaşında İstanbul Büyükşehir Belediye karşısında Süper Lig'de şans bulan, Bursaspor'un 2010 yılında yaşadığı tarihi şampiyonluğun mimarlarından olan ve sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da geleceğin yıldızları arasında gösterilen 23 yaşındaki oyuncu, kendisine ilk kez milli takım formasını Betnano veren Fatih Terim'in gözüne giremeyerek 1. Lig'in yolunu tuttu.

HENRY OLMAK İSTİYORUM DEDİ, OLMADI...

Galatasaray'a gelmeden önce Rus Ligi ekiplerinden Lokomotif Moskova'ya imza atma aşamasına kadar gelen, kendi ifadelerine göre 'menajerlerin kurbanı' olması sonrasında bu transferi gerçekleşmeyen Sercan, Bursa'da 'gece hayatı ve disiplinsiz davranışları' sonrasında gözden çıkarıldı.

Kendisine çok güvenen Fatih Terim tarafından '2. şans'ı elde eden genç oyuncu, Galatasaray'a imza attı ve ilk röportajında 'aslında stil ve oyun anlayışı olarak örnek aldığım tek oyuncu Thierry Henry' diyebilirim sözleri ile sarı-kırmızılılardaki performansı ile Henry'nin kariyerine ulaşmak istediğini belirtti.

TERİM REAL MADRID'İ İŞARET ETTİ!

2 sezon önce Galatasaray'ın Ünal Aysal ve Fatih Terim ile girdiği reform hareketinde 3 milyon euro bonservis bedeli ile takıma katılan Sercan Yıldırım'a Fatih Terim "Sahada verilen görevi yaparsan, sözümü dinlersen üç yıl sonra Real Madrid'e gidersin" sözleri ile Real Madrid'i hedef gösterdi, ancak o sürekli düşüşle geçen 2 sezonun ardından kendisini Şanlıurfa'da buldu.

Kısa kariyerinin son döneminde saha içinde yaptıkları ile değil de gece hayatı ile ön plana çıkan Sercan, Galatasaray ile ilk sezonunda Spor Toto Süper Lig ve Süper Kupa'da 21 karşılaşmada forma giyerken, 3 gol ve 3 asistlik performansı ile forvet hattında oldukça etkili isimleri bulunan sarı-kırmızılılarda geride kaldı.

TAKIM ARKADAŞLARININ DESTEĞİ YETMEDİ

Geçtiğimiz sezon başında gönderilmesi gündeme gelen, ancak Terim'in bir şans daha vererek kadroda tuttuğu Sercan, ilk yarıda şans bulduğu 5 maçta 2 gol ve 2 asistlik performansı ile geri dönüş sinyalleri gösterdi. Performans olarak beklentilere ulaşamayınca, mental açıdan da büyük düşüş yaşayan genç oyuncuya takım arkadaşlarından büyük destek geldi.

G.Saray'ın 5. haftada Akhisar Belediye ile oynadığı mücadelede Burak Yılmaz boş pozisyonda kaleye gtmek yerine boş kaleye yuvarlaması adına Sercan Yıldırım'a pasını gönderdi, o da ağları sarstı. Maçtan sonra Burak'a teşekkür eden Sercan, moralini yükseltse de, düzenli olarak forma giyemedi. Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Galatasaray'ın 1461 Trabzonspor ile oynadığı karşılaşma da oyuncunun sonu oldu. Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Sercan, 14. dakikada yaşadığı talihsiz sakatlık sonrası oyundan alındı ve bir daha da sarı-kırmızılı formayı giyemedi.

"NEREDE DURACAĞINI BİLMİYOR"

Türk futbolunun geleceği olarak gösterilen Sercan'ın durumunu Fatih Terim'in kendisini emanet ettiğini belirttiği Hasan Şaş, göreve geldiği ilk sezon şu sözlerle özetledi; "Sercan çok yetenekli ve beklentimizin en fazla olduğu isimlerden biri. Ancak bu dönemde bizim için takım savunması herşeyden önemli. Sercan'a top rakipteyken ne yapması gerektiği hakkında hiç birşey söylenmemiş. Sercan topla oynarken çok iyi ama rakipteyken ne yapacağını tam bilmiyor. Sercan'ın zamanı var. Ancak çok daha fazla çalışması gerek. Galatasaray'da forma giymek kolay bir iş değildir. Bunu herkes bilmeli"

TERİM'İN TRENİNE ATLAYAMADI!

Fatih Terim'in "Büyük takımlarda, bu tren ara istasyonlarda durmaz, ana istasyonlarda durur. Atladınız bu trene atladınız, atlamadınız kaçırırsınız. Herkes için geçerli bu" yaklaşımı sonrasında geçtiğimiz sezon devre arasında Sivasspor'a tekrar kendisini kanıtlamak adına kiralık olarak giden Sercan bu macerasında da birçok talihsiz olayla karşılaştı.

Önce Fenerbahçe karşılaşmasında sakatlanarak 1 ay sahalardan uzak kalan, ardından da idmanlara katılmadığı için kadro dışı bırakılan yetenekli oyuncu, sezonun sonuna doğru kayboldu gitti. Sivas'ta 9 sahada yer alan genç krampon, sadece 1 gol atarak dibe vurdu.

Sezon başında Florya'da toplanan Galatasaray'da, antrenmanlardaki performansı ile de geride kaldığı göze çarpan Sercan, kampa götürülmedi ve Florya'da bırakıldı. Uzun süredir kendisine takım arayan yetenekli futbolcu, Süper Lig ekiplerinin isteksiz yaklaşımları sonrasında kendisini ısrarla isteyen Şanlıurfa ile anlaştı. Sercan Yıldırım PTT 1. Lig'de kendisinden beklenen seviyeye gelmek için mücadele edecek.

BALE, BALOTELLI, HAZARD, NEYMAR, KROOS, SERCAN...

* Sercan Yıldırım, 3 yıl önce İspanya'da yayımlanan haftalık futbol dergisi Don Balon'un düzenlediği listede gelecek vadeden en iyi 100 genç oyuncudan biri olarak gösteriliyordu. 1989 yılı ve sonrasında doğan futbolcuların yer aldığı listede Gareth Bale, Mario Balotelli, Sergio Canales, David de Gea, Mario Götze, Eden Hazard, Shinji Kagawa, Toni Kroos, Thomas Müller, Javier Pastore, Jack Wilshere, Thiago Alcantara, Neymar ve Alexandre Pato gibi isimler de bulunuyordu.

* Yine 3 yıl önce FIFA menajerleri ve scoutinglerin belirlediği "Avrupa'nın gelecek vadeden en iyi 20 genç yeteneği" listesinde Spor Toto Süper Lig'de forma giyen 3 Türk futbolcu arasında Sercan Yıldırım da vardı. Dinamo Kiev'den Maksym Koval'ın ilk sırada yer aldığı listede Sercan Yıldırım 20. sıradaydı. Listede Sercan'ın yanı sıra,  Beşiktaş'tan Necip Uysal ve Gaziantepspor'dan Cenk Tosun da vardı.

Sporx