Futbola Almanya'nın Borussia  Mönchengladbach takımında başlayan ve kariyerinde Galatasaray'ın da aralarında  bulunduğu bazı takımların formasını giyen 28 yaşındaki Serkan Çalık, Spor Toto 2.  Lig Beyaz Grup ekiplerinden Yeni Malatyaspor'un başarısı için ter döküyor.
 
Gole dönük oyuncu Çalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanya'da  doğup büyüdüğünü ve bu yüzden ilk olarak Almanya'nın U-19, 20 ve 21 milli  takımlarında forma giydiğini söyledi.
 
O dönemde Türkiye'den bazı takımların kendisini izlediğini belirten  Çalık, "Türkiye'den sadece Galatasaray değil, görüştüğümüz başka bir camia daha  vardı, o da büyük bir camiaydı, Fenerbahçe Kulübüydü. Fenerbahçe olmadı, sonra  Gençlerbirliği beni istemişti, yaşım daha 19'du. Galatasaray'dan teklif  geldiğinde inanılmaz şekilde mutlu oldum çünkü Galatasaray, büyük bir camia ve  sempati duyduğum İstanbul takımlardan biri" diye konuştu.
 
Galatasaray'ın transfer teklifi üzerine çok heyecanlandığını anlatan  Çalık, böyle büyük bir kulüpten gelen teklifi çok fazla düşünmeden kabul ettiğini  belirterek, "Mutluyum. Zaten o teklifi kabul ettiğim için sonuçta Galatasaray'da  oynadım, şampiyonluk yaşadım, bu da herkese nasip olmaz" dedi.
 
Çalık, Galatasaray'da 2,5 yıl geçirdiğini, bu sürede attığı goller ve  yaptığı asistlerle şampiyonluğa katkı sağladığını ancak daha sonra geçirdiği  sakatlık nedeniyle sarı-kırmızılı ekipten ayrıldığını söyledi.
 
Futbol hayatında çok güzel anılarının olduğunu dile getiren Çalık,  "Benim için en önemli anlardan birisi, Trabzonspor maçıydı. Trabzonlu olduğum  için, ailem Trabzonlu olduğu için Galatasaray'da forma numaram da 61'di. 88.  dakikada Trabzonspor'a gol atmıştım. Bu golü hiçbir zaman unutamayacağım" ifadesini kullandı.
 
Çalık, Türk futbolculardan tekniği ve hızı dolayısıyla Gökhan Töre'yi,  yabancı oyunculardan bir dönem Galatasaray forması da giyen Bayern Münihli Franck  Ribery'i, teknik adam olarak ise Galatasaray'da oynadığı dönemde teknik  direktörlüğünü yapan Karl Heinz Feldkamp'ı beğendiğini söyledi. Almanya'da çok sayıda Türk futbolcunun top koşturduğunu, bazılarının  Almanya, bazılarının ise Türkiye milli takımını seçtiğini belirten Çalık, şunları  söyledi: "Ben kararımı Türk milli takımından yana verdim ama bir Mesut Özil,  İlkay Gündoğan olsun böyle büyük futbolcular, iyi futbolcular ne yazık ki  Almanya'yı seçti. Ne yazık ki demeyelim de adamlar orada doğmuş, büyümüş, oranın  disiplinini almış, daha çok özen göstermişler. Tabii ki içerideki olan şeyleri  biz bilemeyiz. Yani Alman milli takımı teklif ettiğinde Mesut'u Türk milli takımı  teklif etmiş midir ya da daha önce mi yapması lazımdı, onu bilemeyiz ama herkesin  kendi kararı. Tabii ki Mesut Özil, o kararı verdi. O karardan sonra da iyi  yerlere geldi. Ben öyle düşünüyorum. Almanya Milli Takımı'nda olmasaydı bu çıkışı  yapabilir miydi, Real Madrid'e transfer olabilir miydi bunu bilemiyorum."
 
Çalık, Türkiye'de çok yetenekli futbolcuların olduğunu ancak bu  oyuncuların başarısının milli takıma yansımadığını belirtti.
 
"Yeni Malatyaspor'u bu sene PTT 1. Lig'e çıkarmamız lazım" 
 
Türkiye'de altyapıya gereken önemin verilmediğini iddia eden Çalık,  "Her şey altyapıdan başlıyor. Disiplinimiz yok. Almanya Milli Takımı'na  baktığımızda disiplinli bir takım, 5-6 sene önce baktığımızda bireysel futbolcu  çok yoktu. Şu an baktığımızda Mario Göztze gibi, Mesut Özil gibi bireysel  futbolcuları var. Yine turnuvalarda hep üst seviyelerde oynuyorlardı çünkü  disiplin vardı ama ne yazık ki bizim Türkiye'de bu disiplin yok" diye konuştu.
 
Serkan Çalık, Spor Toto 2. Lig'deki bir takımda normalde oynamayı  düşünmediğini ancak Yeni Malatyaspor'dan teklif gelince severek kabul ettiğini  belirterek, "Her futbolcu gibi hedefim var. Asistlerim ve gollerimle takıma katkı  sağlamam lazım. Yeni Malatyaspor'u bu sene PTT 1. Lig'e çıkarmamız lazım" dedi.