Galatasaray Kulübü'nün resmi internet sitesinden Türkiye-Kazakistan maçında yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yapıldı.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Direktörü Mustafa Turgun, milli maç sonrası koruma görevlilerinin gazetecilere yönelik saldırısıyla ilgili, "Söz konusu olay, akreditasyon süresinin sona ermesinin ardından gerçekleşmiştir" açıklamasını yaptı.

Mustafa Turgun, Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinde yer alan açıklamasında, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Türkiye ile Kazakistan arasında yapılan maçın ardından yaşanan olaya karışan kişilerin, Volkan'ın yanı sıra futbolcu Emre Belözoğlu ve idari menajer Hasan Çetinkaya ile stada gelen Fenerbahçe Kulübü görevlileri olduğunu ifade etti.

Sarı-lacivertli kulüp yetkililerinin, akreditasyon alanlarının içinde bulunmayan, soyunma odasına en yakın, sorumlu emniyet yetkililerinin de bulunduğu Galatasaray Kulübü Stadyum İşletme Ofisi girişinde bekletildiğini vurgulayan Turgun, şu ifadeleri kullandı:

"Takımlar, hakemler, UEFA Delegesi ve UEFA Doping Kontrol Yetkilisi'nin stadyumu terk etmesi, maç organizasyonu ve akreditasyon süresinin bitmesinin ardından Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu araçlarına bindirilmiştir. Söz konusu olay, Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu'nun stadyumdan ayrılmasından sonra akreditasyon süresinin sona ermesinin ardından gerçekleşmiştir."