Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde gruptaki ikinci maçına çıkıyor. Çarşamba günü Arsenal ili deplasmanda karşılaşacak olan sarı-kımızı ekipte, hedef puan ya da puanlar çıkartıp ikinci tur umudunu korumak.... 

Spor Toto Süper Lig'de Sivasspor galibiyetiyle rahat bir nefes alan Galatasaray, gözünü yeniden Avrupa’ya çevirdi. UEFA Şampiyonlar Ligi ilk maçında evinde Anderlecht’le berabere kalan sarı-kırmızılılar taraftarını şaşırtmıştı. Skorun yanı sıra özellikle kötü futbol tepki çekmişti. 

Arsenal de yaralı

İkinci maçtaki rakip İngiliz devi Arsenal… Karşılaşma iki takım açısından da büyük önem taşıyor. İngiliz ekibi Borussia Dortmund mağlubiyetini unutturmak için sahaya çıkacak. Galatasaray ise en azından bir puan çıkartıp gruptaki dişli rakibiyle arasının açılmasını istemiyor. 

Skandal hakem düşündürüyor

Zorlu maçı Galatasaraylı taraftarların pek de iyi hatırlamadığı İtalyan hakem Gianluca Rocchi yönetecek. 

Rocchi, sarı kırmızılıların 2009-2010 sezonu UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda, Atletico Madrid ile Ali Sami Yen’de yaptığı rövanş maçını yönetmişti. Maçın son anlarında rakip oyuncu Luis Perea’ın ceza sahası içinde topa elle müdahalesine penaltı kararı vermeyen Rocchi, hem taraftarların hem de kulübün büyük tepkisini çekmişti.

Rocchi'nin vermediği penaltı nedeniyle çeyrek final biletini İspanyol ekibi almıştı.

Galatasaray zorlu maç için yarın İngiltere’ye gidecek. Son antrenmanını Emirates Stadı'nda gerçekleştirecek sarı kırmızılılarda, bu çalışma öncesi teknik direktör Cesare Prandelli ve bir oyuncunun katılımıyla basın toplantısı düzenlenecek.