Galatasaray Adası'nda düzenlenen toplantıda, Fenerbahçe Kulübü eski  başkanlarından Faruk Ilgaz, Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba ile  Florya Metin Oktay Tesisleri'nde geçirdiği kaza sonrasında hayatını kaybeden  gazeteci Erkan Koyuncu ve son divandan bu yana hayatını kaybeden üyeler için  saygı duruşunda bulunuldu. 
 
Toplantıda Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, başkan Ünal Aysal'ın  yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Özkan Olcay, Ümit Özdemir, Adnan Nas ve Mete  İkiz tarafından temsil edildi. Başkan Aysal, açılış konuşmasının ardından  randevusu olduğu gerekçesiyle toplantıdan ayrıldı. 
 
İtalya'nın Varese kentinde yapılan 23 Yaş Altı Dünya Kürek  Şampiyonası'nda ikinci olan Enes Kuşku'ya Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar  tarafından başarı plaketi verildi. 
 
6 AYLIK MALİ SUNUM YAPILDI
 
Mete İkiz, Galatasaray Spor Kulübü Derneği ve bağlı ortaklıklarının 6  aylık (Ocak-Haziran 2014) dönem kulüp konsolide mali durumu konusunda sunum  gerçekleştirdi. 
 
Konuşmasının başında üyelerin yönelttiği eleştirilere yanıt veren  İkiz, daha sonra mali konularla ilgili açıklamalarda bulundu. İkiz,  sarı-kırmızılı kulübün net borç alacak farkının 717,8 milyon lira olduğunu  belirtti. Galatasaraylı yönetici, kulübün ilk 6 ayda 212 milyon lira gelir elde  ettiğini söyledi. 
 
OLAĞANÜSTÜ DİVAN KURULU TARTIŞMASI
 
Galatasaray Kulübü Divan Kurulu, 17 Eylül Çarşamba günü saat 17.00'de  olağanüstü toplanma kararı aldı. 
 
Kulüp başkanı Ünal Aysal'ın, erkek ve kadın basketbol takımlarının  futbolda olduğu gibi ayrı bir anonim şirket altında kulüpten ayrılması, kulübün  sahip olduğu gayrimenkullerle ilgili bir yatırım ortaklığı kurulması ve marka  değerinin artırılması, yurt dışında çalışmalar yapılması konuları hakkında yetki  almak için ekim ayında olağanüstü genel kurul yapmayı planladıklarını açıklaması  üzerine üyeler arasında tartışma yaşandı. 
 
Divan kurulu üyelerinden Mehmet Helvacı, Hayri Kozak, Işın Çelebi ve  Taner Aşkın, gündeme gelen 3 konuyla alakalı olağanüstü divan kurulu toplantısı  düzenlenmesi talebinde bulundu. 
 
Tartışma sonrasında söz alan yönetim kurulu üyeleri Mete İkiz ve Özkan  Olcay, kısa zaman nedeniyle üyelere yeterli bilgi veremeyeceklerini belirterek,  konunun ekim ayı başındaki divan kurulunda görüşülmesini istedi. Ancak üyelerin  ısrarı üzerine divan kurulu başkanı İrfan Aktar, oylama yaptı. 
 
Oylamanın ardından Aktar, olağanüstü divan kurulu toplantısının 17 Eylül Çarşamba günü Türk Telekom Arena'da yapılmasına karar verdi.