Teknik direktör Mustafa Denizli, Süper Lig'in son durumunu Hürriyet'e değerlendirdi.

İşte Mustafa Denizli'nin analizleri:

Galatasaray kazanırsa önemli bir avantaj yakalar ancak Beşiktaş için lig yarışı bitmez. Beşiktaş, 10 kişi kaldıktan sonra daha etkiliydi, puanı kurtarabilirdi. Ne önde ne de arkada hiçbir takım için lig 8. haftada bitmez.

GALATASARAY 7 PUAN ALIRSA RÜZGARI DA ARKASINA ALIR

Galatasaray için zorlu bir dönem başlıyor. Sarı kırmızılı ekip Konya, Fenerbahçe ve Başakşehir maçlarında sizce sarı büyük puan kayıpları yaşar mı?

Büyük kayıplar yaşar mı yaşamaz mı, onu oynayacakları 3 maçta göreceğiz. Ben büyük kayıplar yaşayacağını zannetmiyorum. Üç maçtan en kötü 7 puan alırsa Galatasaray çok önemli bir yolun içine girer. Şampiyonluk rüzgârını arkasına alır. En azından bir rakibinden oldukça uzaklaşır. Ama üçünün de zor maç olduğunu söyleyelim.

Beşiktaş, son 3 haftada 1 puan alabildi. Siyah beyazlılar için ligin bittiğini söylemek çok mu iddialı olur? 

Bitmez. Galatasaray, bugün kazanırsa ciddi bir avantaj elde eder ama lig bitmez. 8. haftada lig bitmez! Köprünün altından daha çok sular akar. Babel’in atılması, maça alışıla gelmiş Babel-Quaresma-Cenk üçlüsüyle başlanmaması, (belki hoca Monaco maçını daha önemsiyordu) takımı etkiledi. Beşiktaş 10 kişi kaldıktan sonra daha etkiliydi ama net pozisyonlar üretemedi. Beşiktaş, Gençlerbirliği’ne geniş alanlar verdi. Final paslarındaki tercih hataları ve skoru koruma içgüdüsü Beşiktaş’ın lehine gelişti. Beşiktaş puanı kurtarabilirdi. Quaresma, Beşiktaş için çok önemli bir hücum figürü olduğunu dün yine gösterdi. Yine diyorum, ne önde ne arkada hiçbir takım için lig 8. haftada bitmez. Son 2 yılın şampiyonu Beşiktaş, rehavet yaşayabilir. Bu doğaldır. Devler Ligi’nde iyi gitmesi, lig için belki konsantrasyonunu biraz düşürebilir.