Galatasaray’dan dev transfer hamlesi, sarı kırmızılı kulüp, özellikle Roberto Mancini’nin isteği doğrultusunda Doğu ve batı Avrupa, Güney Amerika ve Afrika olmak üzere dünyanın dört bir yanında yetenekli gençleri arayacak.

Kulüplerin geleceğinin genç yaşta bulunacak oyuncular olduğunu söyleyen Mancini, ‘Kurulalacak scout ekipleriyle, futbola bir çok oyuncu kazandıran ülkeleri tarayacağız. Dünyanın önde gelen büyük kulüplerinin yaptığını Galatasaray gibi bir dünya kulübü neden yapamasın. Ekiplerimiz gelecek vaadeden her oyuncuyu yerinde defalarca izleyip raporlar hazırlayacak’ dedi. Sarı kırmızılılar bu hamle ile her sene transfere harcanan milyonlarca avroluk paradan büyük tasarruf sağlayıp, aynı zamanda da Galatasaray ve dünya futboluna yetenekli oyuncularkazandırmayı planlıyor.

Öncelikle, izleme ekibi Güney Amerika’da merkez üssü kuracağı öğrenildi. Avrupa bölümünü ise Bülent Tulun’un oluşturacağı bir ekip takip edecek. Afrika ekibi içinde o bölgeyi çok iyi bilen birileri görevlendirilecek.