Akhisar’ın yıldız futbolcusu Güray Vural’ın performansı her geçen gün biraz daha göz kamaştırıyor.Geçen yaz adı Galatasaray başta olmak üzere Bursaspor, Kasımpaşa ve Sivas’la anıldı. Bu sezon sonunda ise sözleşmesi sona eriyor.

 
‘İsmi değil, karakteri önemli’

“Denizlispor’da futbol takımında Hamza Hamzaoğlu hocam ile birlikte çalıştık. Benim ayağımın kırık olduğu dönemde gelmişti ama hiç oynadığımı görmedi. Sadece tanışıklığımız vardı. Sonrasında Akhisar’a istedi. Bana şans verdi, oynattı. Sadece benim için değil, birçok oyuncuda hakkı büyüktür. Onun için isim önemli değil, futbol yapısına ve karakterine değer verir. Bence doğru da yapıyor. Çok da başarılı. Bilal’i aldıktan sonra çok eleştirildi. Ancak sonradan insanlar, aslında ne kadar doğru bir tercih yaptığımı herkes gösterebildim.”

‘Devre arası olması da ihtimaller arasında var'

“Şu anda bu konuda kesinlikle hiçbir görüşme gerçekleştirmedik inşallah ilerleyen zamanlarda olur. Hamza hoca Anadolu takımlarından çalıştığı, kendi bildiği oyuncuları oynatmayı seven biri. Devre arasında, sezon sonunda aynı zamanda her vakitte. Kendi bildiğim hoca olduğu için ilk tercihim her zaman Hamza hoca'dır.”
‘Benim mevkim olan sanırım sol bekte sıkıntı yaşadığını düşünüyorum Galatasaray klübümüzün
“Benim asli mevkim sol bek. Galatasaray’ın da bu mevkisinde bir boşluk olduğunu düşünmekteyim. Olcan adın oynuyor şu an orada ama sürekli götürebilecek mi tartışılır. Şu an takımımda sağ kanatta'da oynuyordum genelde, ancak Galatasaray’a gidersem şansımın sol bekte yüksek olduğunu düşünüyorum. Ön tarafta belki yüksek değil ama sol bekte başarılı olacağıma inanıyorum. Orada bir açıklık hissediyorum. Hırslı bir oyuncuyumdur. Sabırlıyım, beklerim, şans geldiğinde de onu geri çevirmem. Oraları hedeflediğim için kendime bu konuda güveniyorum.”
 
‘Fuat hocamla görüşme halindeyiz’
 
Normalde hep açık oynuyordum. Hamza hoca beni sol bek oynamaya başlattı ve kendimi en iyi hissettiğim mevki sol bek oldu. Hamza hoca oyuncu tercih ederken birkaç mevkiide oynayabilen oyuncuları seçiyor. Benim de 3 farklı mevkiide oynamam artı avantajım. Yardımcısı Fuat hocayla görüşüyoruz genellikle Performansım'ı konuşuyoruz.10 sene önce bana , ‘Ne zaman büyük takıma gitmek istersin’ diye sorsalar, şimdiki yaşımı söylerdim herkese. Futbolu bırakma noktasına geldim ve şimdi büyük takım için her anlamda hazır hissediyorum aslında kendimi.”

‘Akhisar’la konuşmadık’

“Yaz ayında oldukça transfer teklifleri aldım. Ancak sözleşmem olduğu için görüşmeler tıkandı. Bu sezon daha iyi olmak için devam ediyorum. İyi bir sezon geçirirsem bonservisimin de elimde olması ayrı bir avantaj. Şu an kulübüm Akhisar’ın da sözleşme uzatma konusunda bir talebi olmadı. Yeni bir anlaşma yok yani. Neler olacağını zaman gösterecek. Herkesin hedefi 4 büyüklerde oynayabilmektir. Ben de inşallah başaracağım.”

‘Bilal nokta atışı pas verdi hep’

“Bilal kısa abim gerçekten çok önemli bir oyuncu, büyük bir karakter. Galatasaray’a gitmesi bizim için büyük bir gurur. Ben daha çok savunma arkasına koşan bir oyuncu olduğum için onun paslarını çok arıyorum. Gitmesine sevindik ama kalsaydı da çok daha iyi olurduk. Ayağımın önüne pas verirdi.”

“Fenerbahçe kötü oynuyor”

“Play-Station’da oynadığım oyunculara karşı oynamak heyecan verici oluyor. Mesela Mario Gomez olsun Van Persie olsun hepsi çok kaliteli futbolcular. Ancak beni en çok heyecanlandıran Luis Nani. Lizbon’da da iyi bir sezon geçirdi. Buraya nasıl geldiğini hala anlamadım. Belki şu an pek faydalı olamasada  o gerçekten büyük bir oyuncu. Fenerbahçe malesef kötü futbol oynuyor. Pereira’nın istediği sistem oturmadı hâlâ. Belki yıldızları daha iyi yönetecek bir hoca olsa farklı olabilirdi.”
Bir geri dönüş hikayesi

‘Futbolu bırakmıştım’

3 sene Süper Amatör’de Selimiye’de oynadım. 3. yılımda babam, ‘Bu sene bir şey oldu, olmazsa bırak lütfen’ dedi. O sezon sonunda Denizlispor’a transfer oldum. Bu kez de ayağım kırıldı…”
“Benim babam İki abim asker. Ailem baba mesleğini yapmamı çok istedi. Aslında abim benden de yetenekliydi ama ona izin vermedikleri için içlerinde uhde kaldı, bana daha töleranslı davrandılar. Eskişehir altyapısında başlamıştım. Babam İstanbul’a gelince, biz de dönmek zorunda kaldık. Aslında orada kalabilirdim ama annem izin vermedi. Sonra 3 sene İstanbul Süper Amatör’de Selimiye’de oynadım. 3. yılımda sayın babam, “Bu senede bir şey , olmazsa artık bırak” demeye başlamıştı. O sezonun sonunda Denizlispor’a transfer olmuştum. Sakatlık süreci ise kabustu. 7 Mart 2010’du… Manisaspor’la önemli bir maçımız vardı. 7. dakikasında maalesef ayağım kırıldı.”
 
3 ameliyat oldum’

Normalde kırık 5 ayda iyileşme gösterir. Ama benimkinde sinir problemi çıktı. Ardından tendon sorunları vardı. Parmaklarım tutmamaya başladı. Kırık ameliyatı yapılırken vidanın birini maalesef yanlış takmışlar. Daha sonra İstanbul’a geldim Abdurrahman Evin ve eski milli takım doktoru Cengiz Dinç hocalar bana yardımcı oldular. Aile gibiydik. 7-8 ay geçti, hâlâ bir düzelme olmayınca sonra bi doktor daha bulduk. Tahir Öğüt diye bir bilek uzmanı. O tendon düzeltme ameliyatı yaptı. 1.5 yılı buldu iyileşme süreci. 3 operasyon geçirdim. Artık futbolu bırakacağımı sanmıştım.”