Real Madrid efsanesi Guti Hernandez, Galatasaray’ın kadrosundaki isimlerden Valentine Ozornwafor ile ilgili açıklamalarda bulundu. Nijeryalı futbolcu iki sezon önce sarı-kırmızılılardan kiralık olarak Almeria Kulübü’ne gittiğinde o dönem İspanyol ekibinin teknik direktörü Guti’ydi... Kasım başı göreve gelerek sezon sonuna dek bu görevi yürütmüştü.

Ozornwafor o sezon İspanya’da sadece birkaç maçta forma giyme şansı bulabildi. Galatasaray’ın tecrübe kazansın diye gönderdiği genç savunma oyuncusu, beklenen deneyimi elde edemeden Cim Bom’a geri dönmüştü. Bu sezon Charleroi’ya kiralanan Valentine Ozornwafor benzer bir durumu Belçika ekibinde de yaşıyor.

Skorer’in sorularını yanıtlayan Guti, teknik direktörlüğünü yaptığı dönemde Galatasaray’dan kiralık olarak gelen oyuncuya neden az forma şansı verdiğini açıkladı, Nijeryalı futbolcu ile ilgili düşüncelerini dile getirdi:

‘Kafaca biraz oturması gerekiyordu’

“Galatasaray’dan kiralık olarak bize gelmişti. Çok genç yaşta benim takımımda öğrencim oldu. Yetenek olarak güçlü ve hızlı bir savunma oyuncusu. O dönem çok genç olduğu için olgunlaşması gerekiyordu. Takım içinde kafa olarak biraz daha oturtması gerekiyordu. Yoksa yetenek olarak çok yetenekli bir oyuncu.”

‘3-4 tane daha tecrübeli oyuncu vardı’

“Almeria’dayken biz kendisine James ismiyle sesleniyorduk. Takımın başında olduğum dönem milli takıma katılmak için Afrika’ya turnuvaya gitmişti. Sonra geri döndüğünde sakatlandı. Aslında o dönemde kadromuzda daha deneyimli 3-4 tane savunma oyuncumuz olduğu için Ozornwafor’u çok tercih etmedim ama dediğim gibi yetenek olarak çok yetenekli bir oyuncu.”

‘Süre bulup deneyim kazanması gerek’

Bu sezon başında Belçika’nın Charleroi takımına giden 22 yaşındaki futbolcunun Galatasaray’da mı şansını zorlaması gerektiği yoksa kiralık olarak gittiği takımlarda mı şans bulmaya çalışmasının doğru olacağı yönündeki sorumuza Guti şu yanıtı verdi: “Şu an için en önemli olan şey forma giymesi… Nerede olursa olsun oynaması gerekiyor. Olabildiğince fazla süre bulup sahada deneyim kazanması gerekiyor. Belçika’da ya da Türkiye liginde de aslında oynayabilir; önemli olan oynayabileceği yerde olması.”

(Skorer)