Daha önceki dönemlerde Moussa Dembele, Jens Petter Hauge, Mohammed Salah ve son olarak da Erling Haaland’ı elinden kaçıran Galatasaray, Mustafa Muhammed konusunda ısrarcı oldu. Diğer 4 yıldızı göz göre göre ödeme planlarında yaşanan sorunlar yüzünden transfer edemeyen Galatasaray, Fatih Terim’in ısrarları sayesinde Muhammed’e ulaşmayı başardı.

Moussa Dembele: 2016-17 sezonunda Fulham serbest bıraktığında Moussa Dembele ile Galatasaray görüştü. Ancak oyuncunun istediği rakam Galatasaray’a çok geldi. Oyuncu Celtic’e gitti. Oradan 22 milyon euro’ya Lyon’a şimdi de Atletico Madrid’de kiralık oynuyor.

Jens Petter Hauge: Onyekuru gidince Fatih Terim sezon başında Hauge’yi istedi. Hatta görüşemeler de yapıldı. Ancak Milan devreye girdi. 5 milyon euro’ya transferi bitirdi.

Mohammed Salah: Daha Basel’de oynarken Terim kafayı taktı. Mısırlı, Chelsea’yi tercih etti. Chelse’dan Fiorentina ve Roma’ya da kiralanırken Terim, Salah’ın alınması için çok uğraştı. Hatta abisini bile İstanbul’a getirtti ama olmadı.

Erling Haaland: Molde’den Salzburg’a transfer olurken, Red Bull araya girmese Galatasaray, Norveçli gol makinesini 5 milyon euro’ya transfer ediyordu. Ancak Salzburg’un sponsoru bir anda 8 milyon euro’ya çıktı. İşi bitirdi.

(Fotomaç)