HAC KURALARI ÇEKİLİYOR - HAC KURA SORGULAMA

Sonuçlara saat 21:00’den itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden ulaşılabilecek. Kurada ismi çıkan hacı adayları 13-24 Ocak tarihlerinde www.hac.gov.tr adresinden kesin kayıt yaptıracak hacı adayları kendilerine ait e-devlet şifreleri ile sisteme giriş yaptıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu veya Acente organizasyonunu tercih ederek 2020 yılı hac organizasyonuna “kesin kayıt yaptırabilir” belgesini alacaklar.

HAC KURA ÇEKİMİ CANLI İZLE TIKLA

Hac kuraları TRT Diyanet TV canlı yayını ile belli oluyor. 2 milyondan fazla kişinin merakla beklediği Hac kura sonuçları, 2020 Hac kuraları çekilişinin ardından netlik kazanacak. TRT Diyanet TV Hac kuraları canlı yayınını bu yıl sadece Ankara özelinde yayınlayacak. Geriye kalan çekiliş sonuçları, akşam saat 21.00'da TC Kimlik numaraları ile sorgulanabilecek. 2020 Hac kuraları canlı çekiliş sonuçları sonrasında kesin kayıt süreci çok önemli bir yer tutacak. Hac kuraları için bu yıl belirlenen kontenjan ise 83 bin 430 olarak belirlendi.

Hac kura çekilişi canlı yayını, Diyanet TV üzerinden saat 10.00 itibariyle başladı. Canlı yayında Ankara ilinden başvuran kişilerin sonuçları yayınlanacak. Geriye kalan illerin çekiliş sonuçları doğrudan sisteme aktarılacak ve TC Kimlik numarası ile sorgulanabilecek.