Galatasaray efsanesi Gheorghe Hagi'nin attığı  gol tarihe geçmek üzere. 1954 yılında kurulan UEFA, 60 yılı şerefine Avrupa kupaları tarihinin en güzel gollerini seçiyor. UEFA.com üzerinde, belirlenen 60 aday arasında futbolseverlerin oylarıyla belirlenecek olan en güzel gol için artık geri sayıma geçildi. 

15 Haziran'da başlayan oylama sürecinde 4.5 ay geride kalırken artık son 25 güne girildi. 25 Kasım'da sona erecek oy verme işleminin ardından sonuçlar 1 Aralık'ta açıklanacak. En güzel goller sıralamasında şu an Hagi birinci sırada bulunuyor. Rumen efsanenin, 2000 yılında Ali Sami Yen'deki Galatasaray Monaco Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında uzaklardan attığı enfes gol, 293 bin oyla zirvede yer alıyor. 

Hagi'nin golünü, 1968 yılındaki Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Pietro Anastasi'nin attığı vole golü izliyor. İtalyan futbolcunun Yugoslavya filelerine gönderdiği top, 180 bin oyla ikinci sırada bulunuyor. En çok üçüncü oyu alan isim ise Cristiano Ronaldo. Portekizli yıldızın Manchester United formasıyla, 2009'da Şampiyonlar Ligi'nde Porto'ya attığı gol, 166 bin oyla ilk iki sırayı takip ediyor.