Galatasaray'ın efsane futbolcularından Gheorghe Hagi, Premier Lig'e neden transfer olmadığı ile ilgili gelen soruya flaş bir cevap verdi.

Galatasaray'da 1996-2001 yılları arasında 5 sezon forma giyen ve sarı kırmızılı formayla emekliye ayırılan Gheorghe Hagi, kariyeri hakkında flaş itiraflarda bulundu. 

Telekom Sports'a özel bir röportaj veren Hagi, Barcelona'dan ayrıldıktan sonra kendisine Newcastle United'tan da teklif geldiğini ancak daha çok para öneren Galatasaray'ı seçtiğini itiraf eden Hagi, Barcelona'ya transferinde ise farklı bir yol izlediğini söyledi. 

Barcelona'ya transferinden önce kendisini Tottenham'ın istediğini söyleyen Hagi, buna karşın daha az para önerilmesine rağmen Barcelona'yı seçtiğini açıkladı. 

"NAPOLİ'YE GİTMEME İZİN VERMEDİLER"

Brescia'da forma giydiği dönemde Napoli'den de teklif aldığını söyleyen Hagi, o dönemki kulüp başkanı ve Lucescu'nun gitmesine izin vermediğini söyledi. 

"EN FAZLA PARAYI GALATASARAY'DA KAZANDIM" 

Kariyerinde en fazla parayı Galatasaray'da kazandığını açıklayan Hagi, Türkiye'nin 5 büyük ligden sonra en iyi futbol ülkesi olması gerektiğini söyledi. Hagi, "Türkiye'de çok yetenekli futbolcular var. Savaşçı ruha sahipler. Tek eksikleri teknik, taktik. Avrupa'da taktik sahibi olmadan şansın yok" ifadelerini kullandı. 

"TAFFAREL'E ÇOK GÜVENİRDİM"

"Ben, Popescu ve Taffarel Galatasaray'a sakinlik getirmiştik. Avrupa tecrübesi getirdik. Türk futbolcuların hırsıyla bu birleşince olağanüstü bir takım ortaya çıktı. Taffarel bana çok güven verirdi. Benim için bir numara. Futbol tarihini değiştirdi çünkü libero gibi oynayan ilk kaleciydi"