Geçen sezon Galatasaray'a 11 milyon euroyu bulan bonservis yatırımı ile transfer edilen Alexandru Cicaldau ve Olimpiu Morutan hayal kırıklığı yarattı.

Okan Buruk'un yeni sezonda kadro planlamasında ilk 11'de yeri olmayan iki Rumen oyuncuya da sarı-kırmızılı kulüp harıl harıl kulüp arıyor. Morutan için Sivasspor ile görüşen Galatasaraylı yetkililerin Cicaldau'yu ise Konyaspor'a önerdiği ortaya çıktı. Nantes'a transferi öncesinde Muhammed'i isteyen Konyaspor'a, "Cicaldau'yu size kiralık gönderelim'' teklifini yapan Aslan'a olumsuz cevap geldi. Yeşil-beyazlı kulübün hocası İlhan Palut'un Rumen orta sahaya soğuk baktığı öğrenildi.

HAGI: "TRANSFERLERİNE HİÇ KARIŞMADIM"

Muslera ve Torreira'nın yeni maaşı belli oldu Muslera ve Torreira'nın yeni maaşı belli oldu

Tüm bu gelişmeler üzerine Galatasaray ve Rumen futbolunun efsanesi Gheorghe Hagi, Sabah Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu. İki oyuncunun Florya'ya gelişi sırasında adı sıkça anılan ve transfere önayak olduğu konuşulan başarılı çalıştırıcı, yaşananlara şu sözlerle açıklık getirdi: "Cicaldau ve Morutan çok yetenekli oyuncular. Ama ikisini de Galatasaray'a ben önermedim ve transferlerine hiç karışmadım. Ben sadece kendi akademimde yetişen ve kulübüm Köstence'deki oyunculardan sorumluyum."

CİCALDAU

Geçen sezon başında Craiova'dan 6.5 milyon euroya kadroya katılan Alexandru Cicaldau ile 2026 sonuna kadar kontrat yapıldı. Yıllık 1 milyon euro kazanan 25 yaşındaki orta saha, görev yaptığı 39 maçta 4 gol, 4 asist ile oynadı.

MORUTAN

FCSB'den 3.5 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edilen Olimpiu Morutan ile 5 yıllık sözleşme imzalandı. Kulüpten 600 bin euro maaş alan 23 yaşındaki Rumen orta saha, sarı-kırmızılı ekipte 33 maçta 3 gol, 5 asistlik performans sergiledi.

(Sabah)