Galatasaray'da kariyerinin en büyük başarılarına imza atan ve spor kariyerini ülkesi Romanya'da sürdüren Gheorghe Hagi, bir gün Türkiye'ye seve seve dönmek istediğini ifade etti. Türkiye - Romanya maçında Romanya'nın favori olduğunu dile getiren Hagi, eski hocası Fatih Terim'e de övgüler yağdırdı. İşte yıldız ismin o açıklamaları:

"Türkiye benim her zaman gönlümde. Orası benim ikinci vatanım. Oraya ne zaman gelsem memnuniyetle dönüyorum. Romanya'da futbol akademim ve işlerim var. Galatasaray - Real Madrid maçına gitmek istiyorum. Türkiye'ye dönmeye ve sevgiyle çalışmaya hazırım. Türkiye'de en güzel yıllarımı geçirdim. Bu işe kalkışırsam Galatasaray'ın bu performansları elde etmesi için elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım. Romanya'da kendimi ispatladım ve zirveye nasıl çıkılabileceğini biliyorum."

"Türkiye - Romanya maçları zor geçer. İki ülke dost olsa bile. Romanya bu maçta favori ama Türkiye'de Fatih Terim var. Fatih hoca oyuncularını iyi motive eden ve oyuncularını motive eden biri. Bu maç zor geçecek ama Romanya olarak biz de Brezilya'ya gitmek istiyoruz."

FATİH HOCA'YA BÜYÜK YÜK DÜŞÜYOR

Fatih hoca Türkiye'de tüm zamanların en iyi teknik direktörüdür. Her zaman yüksek performansı olan ideal bir teknik direktörüdür. Milli takım kampında ona gidip selam vereceğim. Onun hem Galatasaray hem de milli takımı çalıştırıcağının onu nasıl etkileyeceğini bilemem. Bu zor iş. Milli takımda üzerine çok büyük yük düşüyor. 2014 Dünya Kupas Elemeleri için getirildiyse bu ideal. G.Saray ile sözleşmesini 2016'ya kadar uzattı sanırım. Bence bu opsiyonu aldı ve bu seçeneği yaptı."

"Arda'nın sakatlıkları çok uzun sürdü ve onu G.Saray teknik direktörüylen fazla oynatamadım. İspanya'da tecrübe kazandı. Arda milli takımın en büyük kozu ama onun etrafında çok iyi bir kadro oluşturulması lazım. Sabır ve doğru strateji başarıyı getirir. Eski günlerine dönmeleri gerekiyor."

"Şampiyonlar Ligi zor, kolay rakip yok. Real Madrid ve Juventus büyük rakipler ama Galatasaray da büyük takım ve önemli oyuncuları var. Fatih Terim'in tecrübesiyle önemli işler yapacaklardır. İnşallah Galatasaray gruptan çıkar ve ben de maçlarını izleneye giderim"

Sporx