Devre arasında 3.5 milyon Euro bonservis bedeli ödenerek Grasshoppers’tan Galatasaray’a transfer edilen İzet Hajroviç, parasını alamadığı gerekçesiyle Türkiye’den ayrılmıştı. Bosna Hersek Milli Takımı kampına katılan genz oyuncu, kulübü FIFA’ya şikayet ederken, Galatasaray’da oynamak istediğini söyleyerek ortamı yumuşatmıştı. BaşkanÜnal Aysal da, idari menacer Cenk Ergün’ü kampa gönderip, Hajroviç’e alacaklarını elden vermişti.

Tam her şeyin düzeldiği düşünülürken, kulübe gönderilen bir yazıda, Bosnalı futbolcunun, kendisine 4 sezonda ödenmesi gereken 4.6 milyon Euro’yu sözleşme fesih bedeli olarak talep ettiği görülüyordu. Skandalın son perdesinde, Hajro’nun şikayetini geri çekmek bir yana, FIFA’dan geçici lisans  aldığı ortaya çıkmıştı. Yani Galatasaray, faizlerle birlikte 8.5 milyon Euro gibi bir bedel ödeyip, sadece 12 maç oynayan futbolcusunu elden kaçıracaktı. Bu durum karşısında iyice çılgına dönen Aysal, faturayı kesti.


En yüksek maaş onun

Daha önceki avukat skandalını da göz önünde bulunduran Başkan, kulüp CEO’su Lutfi Arıboğan’ı, bu olaylarda sorumlu olduğu gerekçesiyle gözden çıkardı. Bir süre önce pasifize erilen Arıboğan’la, kısa süre içinde yolların ayrılması bekleniyor. Bu ihmalde hedef olarak gösterilen Arıboğan’ın maaşı da tam bir muamma. Bazı kaynaklara göre 50 bin TL, kulübe yakın isimlere göre ise 120 bin TL gibi bir geliri var. Bu olay sonrası kurumsal yapıda yenilenmeye gidilmesi gündemde.