Yabancı kısıtlamasından dolayı eli-kolu bağlı olan Roberto Mancini'nin, Izet Hajrovic'i MP. Antalyaspor mücadelesinde kadroya almaması bazı kesimlerce eleştirildi. Galatasaray'ın ileri hattına gözle görülür bir zenginlik katan Boşnak futbolcunun olmayışı hücum zenginliğinin azalmasına sebep oldu.

Teknik direktör Roberto Mancini'nin, Beşiktaş derbisi için Hajrovic'e "hazır ol" mesajı verdiği ve kritik derbide genç isimden istifade edeceği belirtildi.

İtalyan çalıştırıcının, Hajrovic'i kadroya almamasının sebebinin Wesley Sneijder faktörü olduğu ifade ediliyor. Gaziantepspor maçında bu ikiliyi beraber oynatan Mancini, Sneijder'in formundan memnun kalmadı. 

6-0'lık Bursaspor maçında kaleye daha yakın oynayan ve 3 gol birden kaydeden Hollandalı yıldızın bitirici yeteneğinden istifade etmek isteyen Mancini'nin, Bursa maçındaki düzende Sniejder'e görev vermek istediği ve bu yüzden Hajrovic'i dışarıda bırakmak zorunda kaldığı ortaya çıktı.

Beşiktaş maçında oluşturacağı kadroda Chelsea mücadelesini de hesaba katacak olan Mancini, Hajrovic'i kullanmak ve Chelsea maçına zinde oyuncu bırakmak adına Didier Drogba ve Alex Telles ikilisinden birini kızağa çekmeyi düşünüyor.