2018 yılında futbolu bırakma kararı alan Hakan Kadir Balta, A Spor'dan Evren Turhan'ın aktardığı bilgiye göre sezon sonundan itibaren futbolu bıraktığını açıklayan Selçuk İnan ile Fatih Terim'in yardımcılığını yapacak. Transferlerin dışında Florya'da da değişikliklerin devam etmesi bekleniyor.

Galatasaray ile 5 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası ve 5 Süper Kupa kazanan 37 yaşındaki eski oyuncunun geri gelmesine taraftar da sıcak bakıyor.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Türkiye Millî Futbol Takımı'nda da oynayan Hakan Balta, ilk kez 17 Kasım 2007 günü Norveç Millî Futbol Takımı ile oynanan Avrupa Şampiyonası eleme maçında millî formayı giydi. İlk millî golünü ise 20 Mayıs 2008 günü Slovakya ile oynanan hazırlık maçında Türkiye adına tek golü atarak 1-0 galibiyette baş rol oynadı.Süper Lig'de gösterdiği performans ile 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası kadrosunda kendine yer buldu. Hakan Balta, Euro 2008'de Türk Millî Takımı'nın bütün maçlarında 90 dakika görev yapan tek oyuncudur. Bu başarılarından dolayı rüya gibi bir sezonu geride bıraktığını söylemiştir.Euro 2008'den sonra millî takımın ilk şampiyonasında yani 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da her maç 90 dakika oynamıştır. Fakat millî takım gruplardan çıkamamıştır.Toplamda 49 millî maça çıkıp 2 gol atmıştır.

GsGazete.com