Çalhanoğlu, takımdan ayrılıp Galatasaray veya Fenerbahçe'ye transfer olacağı iddiaları hakkında açıklamalarda bulundu.
 
İtalya Kupası'nda ezeli rakipleri Inter'i eledikleri maçın ardından konuşan milli oyuncu, ''Hakkımda çıkan dedikodular doğru değil. Sadece 6 aydır buradayım ve ayrılmaya niyetim yok. Ben bir Milanlıyım ve kanıtlamam gereken şeyler var. İtalyanca öğrenmeye başladım. İtalya'da hayat çok güzel. Tabii ki her zaman oynamak çok kolay olmuyor ama bu, başka bir takıma gideceğim anlamına gelmiyor. Daha çok oynama şansının geleceğine inanıyorum. Ben de kendimi gösterme şansı bulacağım'' şeklinde konuştu. 

Menajeri transfer iddialarına cevap verdi!
 
Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Ali Polat; "Türkiye'de çıkan haberlerin aslı astarı yoktur. Hakan Çalhanoğlu hakkında Türkiye'de çıkan haberler gerçek değil. Hakan, Milan takımında kalacak. Orada kendini ispatlamak zorunda." şeklinde konuştu.
 
Milli yıldızın İtalya'da mutsuz olduğu söylentilerini yalanlayan Polat; "Hakan sonuçta çok büyük bir transfer yaptı. Bazı oyuncular ilk gittiği zaman hemen çıkış yapabiliyor bazıları daha sonra yapıyor. Hakan orada mutlu. Herşeyi ile dört dörtlük durumda ve Milan'dan memnun. Hakan'ın Ocak ayında Türkiye'ye gelme durumu yok." açıklamasını yaptı.