Buna göre sarı-kırmızılılar ara transfer döneminde 19 yaşındaki genç yeteneği almaya kararlı. Ancak Almanlar işi abartarak, sarı-kırmızılılardan adeta servet istedi: 8 milyon euro.

Galatasaray Yönetimi bu rakamı abartılı bularak, bonserviste indirim istedi. Taraflar arasındaki müzakerelerin sürdüğü ancak kısa bir süre önce 3 milyon euroya aldığı 19 yaşındaki futbolcu için 8 milyon euro isteyen Hamburg'un bu tutumunun rahatsızlık yarattığı belirtildi. Hatırlanacağı gibi Sarı-kırmızılı ekip Hollandalı yıldız oyuncu Wesley Sneijder'i bile Inter'e 7.5 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek almıştı.

Hakan Çalhanoğlu dün gece Beyaz TV'ye yaptığı açıklamada, "Ben küçüklüğümden beri Galatasaraylıyım. İnşallah bir gün burada oynamak isterim. Mancini'nin beni istediği doğru. Çok büyük bir hoca. Onunla çalışmak gurur verici bir şey olabilir. Şu an görüşüyoruz, menajerim de bağlantıda. Futbolda her şey olabilir ama şu anda kesin bir şey yok. Hayalim bir gün Galatasaray'da oynamak, gelirsem ilk 11'de oynamak isterim. Kendime güveniyorum" demişti.

Milliyet