Nazım Türknas ve Volkan Yılmaz tarafından sorulan soruları cevaplayan Özdemir, kendisini kısaca tanıttıktan sonra adaylık süreciyle ilgili gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Özdemir; "1949 Giresun doğumlu olan İbrahim Özdemir, doğuştan bir Galatasaraylıdır. Lisans eğitimimi Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde Mimarlık bölümünde tamamlayıp, ardından Mimar Sinan Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptım. Milletvekillik, bakanlık gibi devletin çeşitli makamlarında görev aldım ve şimdi de tamamen Galatasaray'a fokuslandık. Buraya odaklanma sebebimiz de sadece Galatasaraylılığımızdandır. Yaklaşık 3 senedir Galatasaray başkanlık çalışmalarımı sürdürmekteyim. Türk sporunun lokomotifi olan ve en fazla taraftarı olan bu camiaya başkan olmak, her Galatasaraylının hedefidir. Ancak bu sürecin, titizlikle ilerlenmesi gereken bir yol olduğuna kanaat getirdik. Bu yüzden de yönetim planlamamızı bu doğrultuda yapmaya çalıştık. Aksi takdirde Galatasaray'a faydalı olamayacağımızı gördük ve bu anlamda sabırla hareket ettik, nihayetinde de ekibimizle birlikte adaylığımızı koyduk" ifadelerini kullandı.

Projeler kağıtta kalmayacak

Geçmişten bu yana sürekli olarak belirtilen projelerin yarım kaldığına dikkat çeken İbrahim Özdemir, kendi başkanlık döneminde böyle bir sorun yaşamamayı amaçladıklarını belirtti. Özdemir, "Bizim projelerimiz bir gecede olacak projeler değil, geçmişten bu yana düşünülen projeler. Galatasaray'ın çok projesi var planlanıp yarım kalan. Biz böyle bir durum yaşamak istemiyoruz. Projelerimizi yavaş yavaş faaliyete geçirmek istiyoruz" dedi.

İlk hedef Galatasaray Adası

Uzun zamandır gündemde olan ve herkesin bildiği Galatasaray Adası hakkında açıklama yapan Özdemir, şu ifadelere yer verdi:

"Galatasaray Adası, temel bir lokasyon bizim adımıza. Maalesef şu an içler acısı bir durumda, ama bizim çalışmalarımız sürüyor ve projelerimiz kapsamında da Galatasaray'a ciddi fayda sağlayacak bir hale getirmeyi amaçlıyoruz. Çünkü, burası bizim birinci önceliğimiz ve Galatasaray taraftarına ilk vaadim de bu meseleyi çözüme kavuşturmaktır."

Paralar çar-çur edildi

Geçmişte yakalanan başarıların, uygulanan transfer politikaları sebebiyle yok edildiğini vurgulayan Özdemir, "Bizim gayemiz, 2000'li yıllardaki başarıları yeniden yakalamak. Maalesef son zamanlarda Galatasaray'ın parası hep çar-çur edildi. O yıllarda elde edilen başarıların gelirleri, kayboldu gitti. Çok yazık oldu. Sayın Aysal'ın döneminde 20 tane futbolcu alındı ve şimdi hiçbirisinin ismi yok ama milyonlarca Euro para harcandı. Biz bu doğrultuda ekip halinde Galatasaray'ın bu sıkıntılarını ortadan kaldırmak zorundayız" şeklinde konuştu.

Hakan Çalhanoğlu hamlesi

Galatasaray taraftarının merak ettiği transfer meselesi hakkında net açıklamalar yapan İbrahim Özdemir, artık çok fazla büyük paralar harcayarak yaşı geçmiş oyuncuları transfer etmeyeceklerini belirtti. Öte yandan taraftarı heyecanlandıracak bir açıklama da yapan Özdemir, "Transfer konusunda şunu açık belirteyim, artık bol sıfırlarla yapılan transferler Galatasaray için ortadan kalkmıştır. Daha çok genç oyuncuları pişirip, satması gerekir. Ancak bu şekilde sağlanacaktır maddi imkanlar. Ben başkan olursam, net söylüyorum 28 yaşından büyük oyuncuların ciddi katkısı olmayacağı müddetçe kesinlikle kadroya katmayacağım. Tabii bazı isimler olabilir. Mesela Hakan Çalhanoğlu, gerçek bir Galatasaraylıdır. Ben başkan olursam şayet, onu kesinlikle imkanlarımız ölçüsünde kadromuza katmaya çalışacağım" diye konuştu.

(Radyospor)