İşte Ömer Faruk Ünal'ın satırları:

"İŞTE LİSTEYİ HAZIRLAYANLAR"

Beşiktaş, Trabzonspor, Çaykur Rizespor, TFF yöneticisi Servet Yardımcı ve MHK Üyesi Ahmet Şahin bu listeyi hazırladı.

"LİSTEYİ KULÜPLER BELİRLEDİ"

Federasyonun açıkladığı listede isimlerin alfabetik olmayan düzensiz sıralaması bile, bu listeyi kulüplerin belirlediğini deşifre eder nitelikte.

"TFF YÖNETİMİNİN HABERİ YOK"

Önceki gün çok üst düzey iki TFF yöneticisiyle konuştum, en ufak bir imada bile bulunmadılar. Haberleri yoktu... Haftalardır yazdım ve söyledim; ligin genetiğini bozdular, hakemlerin kimyasını bozdular... Ve dün de Türk hakemliğinin on yıllarca kaos yaşamasına sebep olacak operasyonu çektiler.

"KALAN HAKEMLER RİVA'DA"

Kalan 15 hakemi bugün Riva’ya çağırdılar. İçlerinden hakemliğe devam etmek istemeyenler olabilecektir. Gün bugündür! Yarın hakem camiasının yüzüne bakmak istiyorlarsa; “Biz hakemlik yapmıyoruz” demelidirler.

"TÜRK FUTBOLUNU TEMİZLİYORUZ MESAJI"

İşin üzücü tarafı şu; TFF yönetimi bu konuda bihaber! Ve Ankara’ya ya da siyasete de şu mesaj verilmek istendi; “Türk futbolunu temizliyoruz.” Hiç alakası yok.

"NAMOĞLU'NA, ALP'E, TATLI'YA YAPTIRAMADILAR"

Bu MHK’da bulunanlarda zerre kadar vicdan ve haysiyet olsa istifa ederler! Yusuf Namoğlu’na Zekeriya Alp’e, Serdar Tatlı’ya yaptıramadıklarını Ferhat Gündoğdu’ya yaptırmışlardır.

"HAKEM TAYİNLERİNİ BİRKAÇ KULÜP YAPIYOR"

Medyada benden başka söyleyen yoktu; iki aydır hakem tayinlerini MHK yapmıyor diye bağırdım durdum! Tayinleri belli birkaç kulüp yapıyor. Hakemleri paylaşmışlar. Sistemin içinde kalan 15 hakem kulüplerin paylaştığı hakemlerdir. Kulüplerin işine gelmeyen hakemlerin ipi çekilmiştir. Sayın Nihat Özdemir; bu hakemlerle umarım helalleşme imkânı bulursunuz.

"ÇAKIR TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİ"

Cüneyt Çakır bir dünya markamız. 2022 Dünya Kupası’na gitme ihtimali yüzde 90. Üst üste altı turnuva ile dünya tarihine geçecek. Çekilen operasyonu televizyondan öğrendi! Riva’da bir tane adam yok muydu; çağırıp bu tebligatı yüzüne söyleyebilecek?

"MHK'DEN İSTİFALAR BEKLİYORUM"

Ben MHK’dan da istifalar bekliyorum. Bugün MHK’da kalanlar ve hakem olarak kılı kıpırdamayanlar bu camianın geleceğinde asla yer bulamayacaklardır. Bu da kayıtlara geçsin.

(Türkiye Gazetesi)