Aksoy’un, Meler için sadece 90+10’uncu dakikada Kerem’in Serdar Dursun tarafından itilmesini raporuna olumsuz not olarak düşmesi dikkat çekti.

31’nci dakikada Birinci golü atan Fenerbahçeli 10 numaralı oyuncu (Mesut Özil) kendi yarı sahasından çıktı. Ofsayt değil. Oynatma kararı doğru.

31’nci dakikada aynı pozisyonun başlangıcındaki 17 numaralı sarı-lacivertli oyuncunun (İrfan Can), 7 numaralı sarı-kırmızılı oyuncuya (Kerem) yaptığı hareket yoruma açık bir pozisyon. Hakem devam ettirme kararı vererek, oyunu kesmemeyi tercih etti.

36’ncı dakikada sarı-kırmızılı oyuncunun eline gelen top elle oynama değil, çarpma.

45+ dakikadaki pozisyonda 45 numaralı sarı-kırmızılı oyuncunun (Marcao), 16 numaralı sarı-lacivertli oyuncuya harekette kırmızı kartı gerektirecek bir hareket yok.

83’üncü dakikada sarı-lacivertli 32 numaralı oyuncunun rakibinin ayak ucuna basması ve diziyle darbe vurması için verilen sarı kart  hakem taktiridir.

84’üncü dakikada sarı-kırmızılı 90 numaralı (Diagne) oyuncunun sarı-lacivertli 11 numaralı oyuncuya (Berisha) yaptığı hareket faul. 90 numaralı oyuncu 11 numaralı rakibinin dengesini hem ayağı, hem de eliyle bozuyor.

90+ dakikalarda sarı-lacivertli 19 numaralı oyuncunun (Serdar Dursun) 7 numaralı rakibini sırtından itmesinin değerlendirmesi hatalıdır. İtme şiddettine bakılmaksızın serbest atışa (penaltı) hükmedilmesi gerekir.

Bu arada maçın gözlemcisi Aksoy, derbiye 5.4 yani “çok zor” notu verdi. Maçla ilgili notlarına; “Oyun sahasında sık çatışma durumları oldu. Oyuncular aşırı tepkili, sert ve itirazkâr, seyirciler de heyecana kapıldı. Sahaya yabancı maddeler atıldı. Hakeme yüksek sesle hakaret edildi ve haklı fakat beğenilmeyen kararlar vermesinden sonra etrafı oyuncularca sarıldı” diye ekledi.

Kaynak: Fotospor