Sarı kırmızılılarda şu an resmi olarak başkan adaylığını Metin Öztürk açıkladı. Eşref Hamamcıoğlu'nun da önümüzdeki günlerde listesini hazırlayarak adaylığını duyurması bekleniyor.

ULUSOY - ALBAYRAK ZİRVESİ

Uzun zamandır Galatasaray'a başkan adaylığı konuşulan Haluk Ulusoy birkez daha nabız yoklayacak. Kulübün mali defterlerini araştıran Ulusoy, Galatasaray'ın içinde bulunduğu durumu mercek altına alacak. "Galatasaray'a hizmet etmekten vazgeçmeyeceğim." diyen Abdürrahim Albayrak'ı listesine almak için görüşmeler gerçekleştirecek.

İKİSİ DE KARADENİZLİ

Trabzon doğumlu olan Haluk Ulusoy'un ilk hamlesinin Rizeli Abdürrahim Albayrak'ı yanına alması dikkatleri üzerine çekti.

Albayrak, Ulusoy'un olası teklifine sıcak bakıyor.

SON SEÇİMDE OY KULLANDI

63 yaşındaki iş adamının yıllar sonra Galatasaray başkanlık seçiminde oy kullanması da gözlerden kaçmamıştı.

HALUK ULUSOY KİMDİR?

Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Üyeliği ve Ulusoy Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığının yanı sıra spor kariyerinde 1976'da Yeşilköy Spor Kulübü, Mersin İdman Yurdu Kulübü Başkanı (1983-1987). Mersin Polis Gücü kurucusu ve Başkanı (iki dönem), Kuşadası Spor Kulübü Başkanı, Söke Spor Kulübü Başkanı, Karşıyaka Spor Kulübü Asbaşkanı, Denizlispor Asbaşkanı olarak çalışmıştır. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olan, başkanlıktan önce 6 yıl Yönetim Kurulu Üyeliği, Asbaşkanlık, İcra Kurulu Başkanlığı, Millî Takımlar Kurulu Başkanlığı, Yurt Dışı Teşkilatlandırma Kurulu Başkanlığı, Yurtiçi Teşkilatlandırma Kurulu Başkanlığı, Tesisler Kurulu Başkanlığı, Türkiye Futbol Vakfı Başkanlığı yapmıştır. Yaklaşık 7.5 yıl Futbol Federasyonu'nda başkanlık yaptıktan sonra 2004 Temmuz ayında başkanlıktan ayrılmıştır. 18 ay aradan sonra Ayhan Bermek ile girdiği başkanlık yarışından galip çıkarak Levent Bıçakçı'dan boşalan koltuğu devralmıştır.

(Fotospor)