Faruk Süren'in iddiası camia içinde doğrulandı fakat Haluk Ulusoy'un da göreve gelmesi için bazı kriterleri bulunuyor.

Alınan bilgilere göre o kritierler şu şekilde:

1- Baskın seçimle kesinlikle göreve gelmek istemiyor. Mayıs ayındaki seçime sıcak bakıyor.

2- Fatih Hoca'nın çok sevdiği isimlerden Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst'ten birisini kesinlikle yanında görmek istiyor.

3- Riva ve Kemerburgaz için üyelerden tam yetki talep ediyor.

4- Camia içindeki muhalefete karşı. ''Birlik olmadan dirlik olmaz'' görüşünü savuarak kendisine ve Fatih Hoca'ya sıkı bir destek istiyor.

EN BAŞARILI DÖNEMLERDE HALUK ULUSOY VARDI

Haluk Ulusoy, iki ayrı dönemde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olarak hizmet verdiği yıllarda Türkiye futbolunun en başarılı dönemlerinde yer almıştır.

Birçok Anadolu kulübünde başkanlık görevi yapan Haluk Ulusoy, Türk futbol tarihindeki önemli isimler arasında yer almıştır.

4 Kasım 1997 – 22 Temmuz 2004 tarihleri arasında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olarak görev yaptı. İkinci defa 19 Ocak 2006 – 30 Haziran 2008 tarihleri arasında tekrar Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olarak görev yaptı. Başkanlıktan önce 8 yıl Yönetim Kurulu Üyeliği, Asbaşkanlık, İcra Kurulu Başkanlığı, Milli Takımlar Kurulu Başkanlığı, Yurtdışı Teşkilatlandırma Kurulu Başkanlığı, Yurtiçi Teşkilatlandırma Kurulu Başkanlığı, Tesisler Kurulu Başkanlığı, Türkiye Futbol Vakfı Başkanlığı yapmıştır.

3 Haziran 2015 tarihinde Haluk Ulusoy, 29 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa yeniden aday olduğunu resmen açıkladı.