Hamit Altıntop, GS TV'de Deniz Gülen'in sorularını cevapladı. Hamit; verdiği röportajda kamp sürecini, geride bıraktığı sakatlığı, Jan Olde Riekerink'i ve yeni sezon hedeflerini anlattı.
Geride kalan İsviçre ve devam eden Danimarka kampı için; "Bir hafta içinde 3 hazırlık maçı oynadık. Sonuçlar olumluydu. Görüntü olumluydu. İstek, ciddiyet vardı. Her şey istediğimiz gibi başladı. Sonuçları ve bu havayı devam ettirmek istiyoruz" dedi.

Sakatlık sürecini atlatan Hamit Altıntop'un, Deniz Gülen’e verdiği diğer yanıtlar şöyle:

"Sakatlıklar futbolun içinde var"

"Sakatlıklar, performans düşüklüğü futbolun içinde var. Çok fazla konuşmak istemem. Ama geride kalan dönem bana kişilik ve insan olarak çok şey kattı. Takımı, kulübü, Türk futbolunu başka açıdan izleme şansım oldu. Kendimden ziyade beni daha çok üzen olay sezonu 6. kapatmamızdı. Bize yakışmadı. Hoca değişiklikleri, istediğimiz oyunu oynayamamak beni daha çok üzdü. Takım başarılı olsun; ben kendimi her zaman kulübe adapte ederim."

"Ben kendimi yeni hissediyorum"

"Sözleşmem bitmişti ama kulüp bana olumlu yaklaştı, burada kalma şansını verdi. Başka teklifler de vardı ama ben kulübü ve camiayı benimsedim. İnişler, çıkışlar oldu; bunu engelleyemezsiniz. Herkes bilsin ki idmanda, maçta taraftarla ilişkimde Galatasaray'ı temsil ettiğimde her zaman hakkını vermeye çalışırım. Eksiğimiz, hatamız varsa bizi herkes uyarabilir, eleştirebilir. Motivasyon yüksek, istek yüksek. Yeni takımda ben de kendimi yeni hissediyorum. Çok önemli bir sezon olacağının farkındayız. Ama adım adım ilerlemek lazım. Yeni sezonda da iniş ve çıkışlar olacaktır bu yenilenme sürecinde. Biz her fedakarlığa hazırız."

"Yenilmeyi hiçbir zaman kabul etmedim"

"Geçen sezonun bana çok şey kattığına inanıyorum. Uzun bir süreydi. Sahada her zaman yüzde yüzümü vermek için sahadayım. Yenilmeyi hiçbir zaman kabul etmedim. Çok iyi oynamasam da hedefe yönelik oynadığım için her zaman sahadan galip ayrılmışımdır.  Bu sene inşallah sağlıklı bir şekilde takımda yerimi alırım. İlk haftalar bir sürece ihtiyacım olacaktır hazır olmak için. Çalışmaktan veya sorumluluk almaktan kaçmadım. Bu yenilenme sürecinde elimizi taşın altına koyacağız."

Riekerink için sözleri...



"Hocamızın enerjisi çok olumlu. Bunu geçen sezonun son haftalarında yansıttı. Zaten bu şekilde Türkiye Kupası geldi. Bir hoca futbolculara yardımcı olmak için, destek olmak için burada olmalı. Ama herkesin de kendi özelliği var. Kurallar içinde hocanın istediği sistemin içinde ortak bir nokta bulursak inanılmaz etkili olabiliriz. Azim, istek sonrası istikrar gelecektir..."

"Yaş değil kalite önemli"

"Gökay arkadaşımız 1999'lu. Ne kadar daha yolun başında olduğunu insan düşünmüyor değil. Ama yaş önemli değil, kalite ve azim önemli. İyi oyunculardan ziyade en uyumlu olan 11 sahada olacaktır. Kişisel değil de takımı ve kulübü düşünmeliyiz. Hedefimiz yeni bir takım ruhu oluşturmak. Bunu maalesef son sene kaybettik. Yönetimimizle beraber yenilenmeye gittiğimizin altını çiziyoruz. Motivasyon ve istek çok yüksek, inşallah saha içinde bunu yansıtabiliriz."

Taraftara mesaj gönderdi

"Beni taraftar sever veya sevmez. Bunu kalbimden söylüyorum. Bizim milletimizde inişli çıkışlı bir yaklaşım var. Maalesef bu taraftar için de geçerli. Ne kadar sevdiklerini bağlı olduklarını bunu kimse tartışamaz. Bazı maçlarda 50 bin kişiyle bazı maçlarda 4 bin 5 bin kişiyle oynuyoruz. Onlar da yeri geldiğinde küsebiliyor, bize trip atabiliyorlar. Ama biz alınmıyoruz. Desteklerini, bizi sevdiklerini; yeri geldiğinde bizi nasıl kucakladıklarının da farkındayız. Onlara duacıyız. Her zaman desteklerine ihtiyacımız olduğunu da söylüyoruz. Biraz daha yapıcı ve olumlu olalım. Bu değerleri kaybetmememiz lazım. Çünkü Galatasaray Kulübü'nden bahsediyoruz. Böyle bir camia zor bulunur. Böyle tarih yok kimsede. Bunları anlatırken bile heyecanlanıyorum. Zaten burada kalma nedenlerimden biri Galatasaray Camiası olması. Onlara inşallah bu sene layık oluruz."